NOVI GLAS

Semberija – Zorica Lazić ruši stereotipe o ženama u poljoprivredi (VIDEO)

Zorica Lazić s pravom nosi epitet uspješne žene. Sa suprugom Mladenom stvorila je preduzeće koje je od 2007. među najvećim proizvođačima, otkupljivačima i izvoznicima povrća iz BiH u zemlje Evropske unije. Kada nije na njivi ili u plasteniku sa radnicima, onda je u kuhinji ili za računarom. Ali i pored brojnih obaveza kaže da ima vremena i za stvari koje njoj ispunjavaju dušu.

Radni dan Zorice Lazić počinje u 6 sati do kada je napravila dnevnu organizaciju posla i za ukućane i radnike jer, kako kaže, bez toga je nemoguće voditi posao i usmjeriti sve prema svojim zadacima. Ona i suprug bave se povrtarstvom i obrađuju 300 dunuma zemlje od kojih je 50 pod plastenicima, a ostalo na otvorenom polju.

– Počeli smo od 2005. godine sa plastenicima tako da smo iz godine u godinu povećavali proizvodnju, pronašli smo sebe i 20 godina ovo intenzivno radimo. Teško jeste ali se sa ovom organizacijom dosta uradi – kaže Zorica.

Sve što proizvedu Lazići prerađuju u fabrici koju su prošle godine pokrenuli.

I na današnji praznik žena nema predaha ni za Zoricu niti za njene radnice. U zajedničkom druženju uz kafu i kolače podijeliće radost praznika.

Zorica se nikada ne žali na život koji je izabrala i kaže da ima dovoljno vremena i za sebe.

– Svaki dan imam slobodno vrijeme za sebe, da odem do grada na kafu, u teretanu – navodi ova uspješna žena.

Uz supruga je zavoljela motore pa nedjeljom, kada je lijepo vrijeme, uživaju u vožnji dvotočkašem, ali odlaze i na godišnji odmor kako bi bar na kratko predahnuli od svakodnevnih obaveza.

 

 

 

(rtrs)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .