NOVI GLAS

Bijeljina – Dodijeljena priznanja “Zaslužna žena” : Evo ko su dobitnici

Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović uručio je tradicionalna priznanja „Zaslužna žena“ za 2020. godinu Jovanki Vuković, Mirsadi Rešidović, Smilji Mitrović, Radmili Simić i Vesni Petrović, za nesebičan doprinos razvoju društvene zajednice.

Gradonačelnik Petrović čestitao je svim ženama 8. mart i istakao da nam majke, supruge, kćerke, unuke, svakodnevno pokazuju koliko se može biti organizovaniji i marljiviji.

– Muškarci treba da se potrude da žena, između ostalog, ima veću ulogu u jačanju organa javne uprave, a što veći broj žena na rukovodećim pozicijama značiće uspješnije i organizovanije društvo. Zato damama čestitam Međunarodni dan žena, uz želju da budu zdrave i nasmijane – rekao je Petrović.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević podsjetio je da je obilježavanje 8. marta uspostavljeno prije 111 godina, ali da ravnopravnost između muškaraca i žena još nije postignuta u cjelini.

– Žene su stub društva, porodice, a svojim aktivnostima zadužile su čovječanstvo kroz istoriju. Samo društvo koje postigne punu ravnopravnost muškaraca i žena moći će da bude naprednije, humanije i prosperitetnije – naglasio je Đurđević.

Jedna od dobitnica priznanja, zamjenik Ombudsmana za djecu Republike Srpske Jovanka Vuković, kaže da joj ovo priznanje predstavlja nagradu za dugogodišnji rad sa djecom i porodicama.

– Ovo je podsticaj za dalji rad i pronalaženje djelotvornijih modela za ostvarivanje prava djece. Ostaje još mnogo toga što treba unaprijediti, a neke od stvari za koje ću se posebno zalagati u daljem radu su bolji položaj talentovane djece i efikasnija pronatalitetna politika – dodala je Vukovićeva.

Novinarka „Semberskih novina“ Mirasada Rešidović zahvalila je Komisiji za ravnopravnost polova Skupštine Grada na odluci da joj dodijeli priznanje „Zaslužna žena“, istakavši da u Bijeljini žive brojne žene koje se svakodnevno bore za veću vidljivost ljepšeg pola u javnom životu.

– Sve ove godine odgovorno i savjesno radim, s puno entuzijazma i optimizma, ne očekujući nikakve pohvale. Ali kada se to dogodi, ispunjava me ponos što sam prepoznata kao osoba koja pozitivno djeluje u sredini u kojoj živi. Ponosna sam što svakodnevno istrajavam u vjeri u sadašnjost i budućnost, puštajući da me vode ideje humanosti, solidarnosti i pravde – zaključila je Rešidovićeva.

Priznanje Grada Bijeljina „Zaslužna žena“ uručeno je i dekanu Fakulteta poslovne ekonomije Univerziteta Istočno Sarajevo dr Vesni Petrović, predsjednici Udruženja porodica nestalih lica Semberije i Majevice Smilji Mitrović i predsjednici Humanitarnog udruženja žena „Arta“ Radmili Simić.

Navedeno priznanje, uz podršku Fondacije „Lara“ i skupštinske Komisije za ravnopravnost polova, ustanovljeno je za ženski doprinos razvoju lokalne zajednice i promociju Grada, a dodjeljuje se šestu godinu zaredom.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .