NOVI GLAS

Španci kritikuju Novaka: Nezahvalnik broj jedan

Novak Đoković se uveliko oporavlja od povrede trbušnog mišića koju je zadobio na Australijan openu.

Ne zna se kada će se broj jedan vratiti na teren, ali bez obzira na to u pojedinim medijima nastavljaju da ga žestoko kritikuju.

Tako je španski “ABC” objavio tekst pod naslovom “Đoković, nezahvalnik broj jedan”, u kojem je ponovo u negativnom svjetlu pominjao devetostrukog šampiona Australijan opena.

U tekstu se, doduše ističu Novakovi uspjesi na terenu, činjenica da ima velikih 18 Gren slem titula, ali se ističe da nikada neće imati popularnost Federera i Nadala.

Zamjera mu se i na “sumnjvim povredama” gdje se citira ranija izjava Pabla Karenja Buste da nije iznenađen Novakovim traženjem medicinskog tajm-auta u neobičnim trenucima.

Takođe, u negativnom kontekstu pominju organizovanje Adrija tura i dodaju da “nije slučajno” pogodio linijskog sudiju na US Openu.

“Nema nikakve sumnje da je turnir organizovao iz najbolje namjere, kako bi pomogao onima kojima je bilo najteže tokom pandemije, igrajući poput sjajnih igrača kao što su Zverev, Dimitrov i Tim. Ipak, sa punim tribinama, gledaocima bez maski i držanja distance, nekoliko igrača se zarazilo, uključujući njega i suprugu, a zemlja je dobila upozorenje zbog toga. Nije nimalo slučajno pogodio linijskog sudiju zbog čega je izbačen sa US Opena”, piše “ABC”.

Na kraju teksta, dodaje se još nešto.

“Na terenu on stiče poštovanje. Ipak, Federer je taj, koji čak i bez igranja, pobjeđuje u osvajanju nagrada za fer-plej iz godine u godinu. Ima čak 18 priznanja omiljenog tenisera među navijačima, a Nadal dobija priznanja saigrača, sa četiri nagrade za fer-plej i sportski duh. To su emotivni izazovi za sada nepristupačni za broja jedan. Kritikovanje njegovih imitacija, sumnjive povrede i pogađanje sudija, ne popravljaju njegovu popularnost. Nadal i Federer dijele među sobom nagrade za fer-plej i omiljeni su među navijačima”, zaključak je ovog španskog dnevnika.

 

 

 

(b92)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .