NOVI GLAS

Poznati bijeljinski profesori – Verica Amidžić : Posvećenost i vrijedan rad su recept za uspjeh (VIDEO)

“Škola radi već 25 godina, ali nisam se umorila i svakodnevno provodim sate u predavanju i prenošenju znanja mlađim naraštajima”. Ovim riječima za NoviGlas započinje razgovor Verica Amidžić, jedna od najpoznatijih bijeljinskih profesorki engleskog jezika, osnivač i vlasnik čuvene škole stranih jezika “Anglia”. Za NoviGlas ispričala je svoju priču.

Profesorsku karijeru je započela u formalnom obrazovanju uz Gimnaziju predavala je engleski jezik i u područnim školama u Beogradu i Bijeljini, od 1981. do 1999. godine, uz šta se i javila potreba da osnuje svoju školu stranih jezika, kojoj je u potpunosti i dalje posvećena.

„Bile su to teške godine, nisam bila sigurna na početku, jednu godinu sam u Gimnaziji uzela neplaćeno po odlasku u privatne vode. Za kratko vrijeme se i uspostavilo da mi se osnivanjem „Anglije“ posrećilo u životu. Često sam se sa dotadašnjim kolegama šalila da su me ispratili tih godina u prijevremenu penziju“, prisjeća se kroz osmjeh profesorica Amidžić.

Zanimanje profesora engleskog jezika, kako kaže, samo je pronašlo, a sve je počelo od srednje škole kada u razmjeni učenika odlazi u Sjedinjene Američke Države na jednogodišnje školovanje.

„Mada mi je želja bila da studiram matematiku i fiziku, odlazak na školovanje u Ameriku je predoredio moje buduće zvanje. Ono što sam najbolje donijela iz Amerike je ogledanje na njihov obrazovni sistem koji je vrlo korektan prema učenicima. Impresionirana sam da tamo ne postoji usmena ocjena i opšti uspjeh, jer je teško spajati dva predmeta koja nemaju veze jedan sa drugim, takođe testovi se koriste za ocjenjivanje što smo mi i primjenili u Angliji“ kaže profesorica Amidžić.

Ona dodaje da su potrebe stalno postojale za privatnim časovima, kada su strani jezici u pitanju, i da je ono što se mijenja u tom smislu u posljednje vrijeme to što danas đaci prisustvuju onlajn časovima i u Školi stranih jezika „Anglija“. Njen recept za poslovni uspjeh je da se samo predano i vrijedno radi ono što se voli.

„Imala sam silnu sreću i u Gimnaziji da radim sa djecom koja su željela da rade, i htjela da uče, a onda kada sam osnovala „Angliju“ to se nastavilo, jer su u školu došli su učenici koji su takođe bili željni znanja, zaključuje profesorica Amidžić.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .