NOVI GLAS

Pogledajte – Objavljen prvi trejler za film “Aleksandar od Jugoslavije” (VIDEO)

Objavljen je prvi trejler za novu seriju i film Zdravka Šotre “Aleksandar od Jugoslavije”. Više od 130 glumaca učestvovalo je u velikom projektu snimanja ove serije, a po istoimenom romanu Vuka Draškovića.

Već u objavljenom trejleru prepliću se neke od tema koje često nameću vodeći političari, a to je da je Jugoslavija bila najveća srpska greška i da je 1918. godine propuštena prilika da se napravi “Velika Srbija”.

“Mogli smo proglasiti Veliku Srbiju, ali ja to ne želim”, govori kralj Aleksandar u trejleru, gdje se dalje mogu čuti komentari da je Jugoslavija greška i da zajedničke države s Hrvatima ne može biti.

Radi se o tezama koje se često mogu čuti od vodećih političara na srpskoj desnici, gdje se iz današnje perspektive potpuno iskrivljeno interpretiraju događaji od prije 100 godina. Serija, koja će imati 15 epizoda, obuhvata istorijski period od 1918. do 1934, odnosno od stvaranja Kraljevine SHS, koja će 1929. postati Jugoslavija, do 1934. i ubistva kralja Aleksandra u Marselju. Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić.

U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Jelica Sretenović.

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI