NOVI GLAS

NoviGlas Bijeljina : Buran početak sjednice gradskog parlamenta – Varnice između gradonačelnika i većine

Druga sjednica gradskog parlamenta u Bijeljini počela je burno. Nakon jednoipočasovne rasprave i brojnih varnica na relaciji gradonačelnik – skupštinska većina, usvojen je dnevni red sa manjim izmjenama, javlja reporter NovogGlasa. 

Gradonačelnik Bijeljine zatražio je skidanje pojedinih tačaka dnevnog reda, među kojima je i prijedlog budžeta za ovu godinu i izvršenje budžeta za prošlu.

Sa dnevnog reda skinuti su ovi prijedlozi, te grad do daljnjeg ostaje bez budžeta.

Iz skupštinske većine ističu da današnji potezi prvog čovjeka Bijeljine pokazuju da on nije svjestan na kojoj se funkciji nalazi.

“On niti ima kakav plan niti strategiju, niti viziju, niti se razumije u budžetsko poslovanje. On samo ima jednu opštu populističku priču. Danas je izrekao niz neistina koje će ići njemu na dušu. Mi smo pripremili amandmane. Budžet je bio prijedlog prethodnog gradonačelnika. Ja lično u tome nisam učestvovao, a od tada do danas je prošlo pet mjeseci i iz tog razloga smo na nivou koalicije dogovorili određene relokacije. Ukupan procenat tih relokacija je sedam odsto ukupnog iznosa budžeta od 53 miliona što nije neki veliki uticaj na budžet”, rekao je  predsjednik Kluba odbornika SNSD-a  Miroslav Milovanović u izjavi medijima ispred koalicije “Dogovor za Bijeljinu”.

Prema njegovim riječima, gradonačelnika nisu zanimali amandmani među kojima se našao i prijedlog obezbjeđenja sredstava za subvenciju mladih, prigradskog prevoza.

“Ako je on protiv podrške mladima i obezbjeđenja sredstava za šta dosad nisu bila, to je njegov problem. Nije ni vidio amandmane, nisu ga uopšte zanimali, a sve su to inicijative koje smo htjeli da uvrstimo”, rekao je Milovanović i dodao da je apsurd usvajati program rada ako budžet nije usvojen.

Oštre riječi nije štedio ni gradonačelnik Ljubiša Petrović, koji je skupštinsku većinu nazvao sterilnom i interesnom grupacijom.

“Neće ni kako oni hoće. Kako su htjeli oktobru, sad im ne odgovara, pa bi da mijenjaju. Korona im nije izgovor jer je korona bila i prošle godine. Sa velikim brojem amandmana žele mijenjati sopstveni budžet što je nedopustivo. Vi ste ga kreirali i izvolite izglasajte ga, a sad bi da ga mijenjaju, što je čisto politikanstvo“, rekao je Petrović i dodao da narod mora da zna ko koju funkciju obavlja i ko se pokušava praviti dobar. 

Petrović je izrazio nezadovoljstvo zbog skidanja sa dnevnog reda više tački vezanih za komunalnu infrastrukturu i održavanje grada.

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .