NOVI GLAS

Milovanović : “Gradonačelnik priča praznu političku priču, nema plan i strategiju”

“Gradonačelnik niti ima kakav plan niti strategiju, niti viziju, niti se razumije u budžetsko poslovanje. On samo ima jednu opštu populističku priču. Danas je izrekao niz neistina koje će ići njemu na dušu”, rekao je šef Kluba odbornika SNSD-a Miroslav Milovanović komentarišuići  skidanje sa dnevnog reda odluke o prijedlogu budžeta za ovu godinu.

Prema Milovanovićevim riječima, predloženi amandmani, na koje je gradonačelnik imao zamjerke, odnose se samo na sedam odsto od ukupnog iznosa budžeta, što su, kako objašnjava, neznatna sredstva, ali mogu mnogo značiti za kategorije za koja je planirana relokacija.

“Budžet je bio prijedlog prethodnog gradonačelnika. Ja lično u tome nisam učestvovao, a od tada do danas je prošlo pet mjeseci i iz tog razloga smo na nivou koalicije dogovorili određene relokacije. Ukupan procenat tih relokacija je sedam odsto ukupnog iznosa budžeta od 53 miliona što nije neki veliki uticaj na budžet. Amandmanima smo planirali uvođenje pojedinih kategorija koje do sad nisu postojale. Ako je gradonačelnik protiv subvencija za prvo zapošljavanje mladih od 200 000 KM , ako je protiv subvencija za prigradski prevoz, za privatni vrtić roditeljima male djece, što do sad nije bilo, to je njegov problem. On nije htio ni da vidi amandmane, nego je odmah povukao prijedlog budžeta što je čisto politikanstvo. ”, rekao je Milovanović. 

Grad neće biti blokiran, istakao je Milovanović i dodao da je gradonačelnik pokazao elementarno neznanje o funkcionisanju budžeta time što je povukao odluku o prijedlogu budžeta, a na dnevnom redu ostavio program rada.

“Kako je moguće usvajati program rada bez budžeta? Ima privremeno finansiranje, ali ono je do pola godine, oni ne razumiju osnovne stvari. Ako gradonačelnik misli da će odbornici sjediti kao ikebane i diviti se nejgovim populističkim govorima, nije u pravu. Mi nismo ovdje pro forme”, rekao je Milovanović.

On je ostavio otvorenu mogućnost za sastanak koalicije sa gradonačelnikom i dogovor o budžetu, ukoliko to gradonačelnik bude želio.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .