NOVI GLAS

Badnjević: Zbog izjave Turkovićeve moguća tužba AstraZeneke protiv BiH

Direktor “Verlaba” Almir Badnjević rekao je da ima saznanja da menadžment kompanije “Astra Zeneka” razmišlja o tužbi protiv BiH zbog izjava ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković “kako je njihova vakcina slabijeg kvaliteta i namijenjena siromašnim zemljama”.

Biće dobro ako izbjegnemo tužbu protiv BiH. Dobio sam informacije od menadžmenta `Astra Zeneka` da zbog izjava naših zvaničnika da im je vakcina namijenjena za siromašne zemlje mogu da podnesu i tužbu protiv BiH i da će jedna tačka na sastanka menadžmenta biti razgovor o tome – pojasnio je Badnjević.

On je dodao da Evropska agencija za lijekove i medicinska sredstva trenutno radi na odobravanju korištenja ove vakcine u EU, prenosi Dnevni avaz.

– Ta vakcina se u Indiji radi po licenci `Astra Zenike`, tako da vjerujem da će ona vrlo brzo biti odobrena i u EU, već je odobrena u Velikoj Britaniji i u Kanadi – rekao je Badnjević.

Turkovićeva je izjavila da je vakcina “Astra Zeneka”, koju je Srbija donirala Federaciji BiH “veoma dostupna” i da se koristi, kako je rekla, uglavnom u siromašnim državama.

Ona je rekla da se vakcina “Astra Zeneka” proizvodi u Indiji i da je riječ o “vrlo jeftinoj i vrlo dostupnoj vakcini, koja nema dozvole za korištenje u EU”.

 

 

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .