NOVI GLAS

NoviGlas u „Žitoprometu“: Semberski gigant ponovo radi! (FOTO)

Bijeljinski “Žitopromet” danas je ponovo počeo sa radom čime je i zvanično okončan 14-mjesečni  stečajni postupak nekadašnjeg semberskog giganta. NoviGlas posjetio je pogon “Žitoprometa” i provjerio kako protiče prvi radni dan.

Planovi novog vlasnika, sa željom da se nekadašnji gigant revitalizuje i vrati na tržište, od danas se realizuju, potvrdio je za portal NoviGlas direktor „Žitoprometa“  Slaviša Mijatović.

„Počeli smo sa pripremama za proizvodnju, danas je 20-ak radnika došlo na posao. Oni će u narednih mjesec i po do dva raditi na čišćenju i remontu opreme, nakon čega bi Žitopromet mogao biti spreman za proizvodnju. Već smo kontaktirali i najveći broj ostalih radnika, naročito onih kadrova koji su jako važni za rad. Jedan po jedan pogon ćemo puštati fazno, onako kako budemo spremni. Siguran sam da će ubuduće raditi i više ljudi nego što je bio slučaj prije dvije tri godine, time ćemo Žitopromet postaviti na nove zdrave noge, uz želju da se više nikad ne ponovi situacija kakva je bila vezana za stečaj“ rekoa je Mijatović.

Direktor bijeljinskog Žitoprometa posebno naglašava da će se u budućem periodu u Žitoprometu raditi i na pripremi kampanje otkupa, što je veoma važno kako za semberske ratare tako i cijelu regiju.

Uz to i “Žitoprometov” hljeb mogao bi se uskoro naći na policama.

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .