NOVI GLAS

Velikodušni gest – Starac nudi “svoju vakcinu” majci bolesnog mladića

Vremešni Italijan, 91. godišnjak iz Karare, “svoju vakcinu” protiv korona virusa ponudio je majci 22. godišnjeg Matea, mladića koji pati od teškog oblika invaliditeta.

Agencija Ansa piše o nesvakidašnjem velikodušnom gestu čovjeka, koji u devetoj deceniji spada u prioritetnu grupu osoba koje trebaju da se vakcinišu prije drugih.

Kako navodi agencija, 91. godišnji Ðovani je u lokalnim novinama “La Nacione” pročitao apel roditelja bolesnog mladića koji su tražili od regije Toskana da se i roditelji hendikepirane djece stave u prioritetnu grupu da bi zaštitili svoje dijete.

– Vakcinišite Mateovu majku, njoj je potrebnije, ne smije rizikovati da donese zarazu kući, Ja sam imao dug život, imam veliku porodicu – ovim riječima je vremešni Italijan objasnio svoju ponudu.

Međutim, kako pišu novine, sprovesti u djelo ovu ponudu nije jednostavno, jer bi to bi predstavljalo presedan, ali bi isto tako predstavljalo rizik za zdravlje i život starca, a tu odluku i rizik niko ne želi da preuzme na sebe.

U Italiji je do sada, od 62 miliona stanovnika, protiv kovida-19 vakcinisano 2,8 miliona, što je tek 4,75 odsto populacije.

Sada se vakcinišu oni koji spadaju u prioritetnu grupu, a to su osobe preko 80 godina starosti, zdravstveno osoblje i zaposleni u školama.

 

 

 

 

(tanjug)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .