NOVI GLAS

Pojedini građani skeptični – Apel da se Merkelova javno vakciniše vakcinom “AstraZeneka”

Njemački stručnjak za vakcine Karsten Vacl pozvao je Berlin da odobri korištenje vakcine “AstraZeneka” za starije ljude i predložio da se kancelar Angela Merkel vakciniše uživo na televiziji da bi odagnala strah o bezbjednosti vakcine.

Vakcina “Astra Zeneka” protiv virusa korona odobrena je u Njemačkoj za osobe mlađe od 65 godina, za razliku od vakcina kompanija “Biontek” i “Fajzer” i “Moderna”, koje su dale zeleno svjetlo i za starije osobe.

Vacl, generalni sekretar Njemačkog imunološkog društva, je u intervjuu za Bi-Bi-Si podsjetio na nedavne podatke iz Škotske koji ukazuju da su starija lica zaštićena od teških oblika bolesti uz vakcinu britansko-švedske kompanije “Astra Zeneka”.

– Ako bi sada kancelar Angela Merkel javno na televiziji primila vakcinu protiv kovida to bi bilo odlično – rekao je on, prenosi DPA.

U nedavnom intervjuu za list “Frankfurter algemajne cajtung” šezdesetšestogodišnja Merkelova je rekla da je prestara za vakcinaciju vakcinom “Astra Zeneka” u skladu sa aktuelnim smjernicama u Njemačkoj.

Ona je priznala da postoji problem u Njemačkoj gdje javnost ne prihvata ovu vakcinu, rekavši da je to pouzdana, efikasna i bezbjedna vakcina.

 

 

 

(srna)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .