NOVI GLAS

Sjećate li se Božen Žumbor?

Božen Žumbor preminula je 2012. godine nakon što je izgubila bitku sa teškom bolešću.

Kako se tada navodilo, te godine u martu zbog zdravstvenog stanja u kom se nalazila bila je primljena na Vojnomedicinsku akademiju, gdje joj je i dijagnostifikovana bolest. Mjesecima se borila, a onda na veliku žalost i izgubila bitku. Sahrani je, prema navodima, prisustvovala samo porodica – Ali i pevačica Neda Ukraden.

Iako je porodica tražila da Božen Žumbor bude sahranjena u krugu najbližih, Neda Ukraden je otišla tada u Hrvatsku da isprati dugogodišnju poznanicu na večni počinak, a zatim je iznela svoje ogorčenje na estradu, koja nije prisustvovala sahrani.

Brojni poznati prijatelji ispoštovali su želju njene majke i nisu dolazili da joj upute poslednji pozdrav. Na tu temu, svojevremeno je progovorila pevačica Zorica Marković:

– Već sam rekla da ću Božen biti dužnik cijeli svoj život. Raspitala sam se kada je sahrana i saznala sam da njena majka želi da to bude u krugu porodice. Ispoštovala sam volju te žene, jer je najteže kada roditelj sahranjuje dijete.

Božen se, inače, oporavljala na odeljenju toksikologije, a potom je bila puštena na kućno liječenje. Posljednjih mjeseci života, pak, liječila se kako u Srbiji, tako i inostranstvu.

Rođena je u Koprivnici u Hrvatskoj i tu je živjela sa bakom Katarinom sve do 12. godine. Zatim, pridružila se roditeljima u Roterdamu, pa nakon završene gimnazije otišla i na Višu kozmetičku. Kada se zaposlila, bilo je to u struci.

U Srbiju je prvi put došla početkom osamdesetih, a “Božen kozmetiks” osnovala je 1991. godine u Beogradu.

Kao i tada, osam godina nakon njene smrti javnost se pitala kome će pripasti njeno bogatstvo, koje se, prema pisanju domaćih medija procjenjuje desetinama miliona dinara.

 

 

 

 

(alo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .