NOVI GLAS

Pogledajte kako su se ruske diplomate vratile iz Sjeverne Koreje (VIDEO)

Grupa ruskih diplomata i članova njihovih porodica vratili su se juče iz Sjeverne Koreje tako što su dio puta ručno gurali željeznička kolica zbog ograničenja uvedenih zbog kovid-19 u toj zemlji, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova u objavi na Facebooku, a prenosi AP.

“Budući da su granice zatvorene više od godinu dana i zaustavljen putnički saobraćaj, osoblje ruske ambasade u Sjevernoj Koreji i članovi njihovih porodica krenuli su na dug i težak put do kuće”, piše u saopštenju ruskog ministarstva na Facebooku uz koji je objavljen i video-snimak.

AP prenosi da je na video-snimku koji je objavilo ministarstvo prikazano osoblje ambasade sa djecom i koferima na kolicima, koji navijaju dok ih dvoje ljudi gura preko željezničkog mosta.

Bilo je to pošto je grupa putovala 32 sata vozom i dva sata autobusom iz Pjongjanga do ruske granice, da bi se zatim ukrcali na željeznička kolica koja su gurali oko kilometar preko granice s Rusijom, navodi agencija.

Službenici ruskog ministarstva dočekali su diplomate s porodicama u stanici na ruskoj strani, a grupa je potom autobusom otputovala do aerodroma u Vladivostoku.

Sjeverna Koreja tvrdi da u zemlji nema virusa korona, ali je zatvorila svoje granice i zaustavila putnički saobraćaj s drugim zemljama.

 

 

 

 

(tanjug)

POSTANIMO PRIJATELJI