NOVI GLAS

Bijeljina – Najmlađi odbornici u akciji: Miloš Stanišić i Ivan Begić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su na nivou RS opozicija.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

Ali, mladi odbornici se bave i manje atraktivnim aktivnostima, pa i analizom političke situacije na lokalu.

“Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta” – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saaradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika, ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme – kaže Begić.

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .