NOVI GLAS

Bijeljina – Rotari klub Bijeljina darovao bebe rođene na Svjetski dan Rotarija (FOTO)

Danas su članovi Rotari kluba Bijeljina posjetili Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini, gdje su uručili novčane darove porodiljama koje su postale majke 23. februara, kada se obilježava Svjetski dan Rotarija. 

Ova akcija je tradicionalna, realizuje se svake godine, a u njoj, pored bijeljinskog Rotari kluba, učestvuju i svi Rotari klubovi iz Bosne i Hercegovine, kaže za NoviGlas Vesna Stevanović, predsjednica Rotari kluba Bijeljina. 

“Danas smo predali novčane čestitke majkama koje su se porodile na Svjetski dan Rotarija, a bili smo i ljubazno primljeni od strane rukovodstva odjeljenja, načelnice i njenih najbližih saradnika. Ideja za ovu akciju je potekla iz Rotari kluba Bijeljina, a našu inicijativu je prihvatilo svih 12 klubova u BiH, koji su ovakve akcije organizovali i u drugih gradovima širom zemlje”, istakla je Stevanovićeva. 

Ona dodaje da Rotari klub Bijeljina, koji je već postao prepoznatljiv po sličnim akcijama, priprema još jednu zanimljivu aktivnost.

“Iako je iza nas teška godina, pokušavamo da nastavimo sa našim aktivnostima u punom kapacitetu. Tako je već sljedeće sedmice planirana podjela pravoslavnih bukvara sa posvetom pokojnog patrijarha Pavla, koje ćemo dodijeliti parohiji Zvorničko-tuzlanskoj, kako bi se ti bukvari na najbolji način koristili u edukativne svrhe, s ciljem da se mladi približe pravoslavlju”, rekla je Vesna Stevanović. 

Podsjetimo, 23. februara 1905. godine, u Čikagu, u SAD, osnovan je prvi Rotari klub sa ciljem pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svijetu. Od tada pa do danas Rotari zajednica se stalno razvijala i rasla. Danas u svijetu postoji preko 35.000 klubova u preko 150 zemalja, sa preko dva miliona članova.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .