NOVI GLAS

Bijeljina – Petrović tužio Sofrenića : Krivična prijava protiv direktora Centra za socijalni rad

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović podnio je Okružnom tužilaštvu u Bijeljini krivičnu prijavu protiv direktora Centra za socijalni rad Milorada Sofrenića zbog postojanja osnova sumnje da je nesavjesno postupao i kršio zakon o propisanim procedurama prilikom poslovanja ove ustanove.

U prijavi se navodi da su Sofrenićevim počinjenim radnjama ostvareni elementi krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja u vezi sa nenamjenskim korišćenjem budžetskih sredstava.

Gradonačelnik Petrović je u izjavi za BN televiziju qnaglasio da je prijava podnesena na osnovu izvršenih kontrola rada u Centru za socijalni rad, a koje su utvrdile nepravilnosti u poslovanju, te da od nadležnog tužilaštva očekuje da provjeri ove navode.

On je poručio da će poslovanje u svim preduzećima koja su u nadležnosti grada i dalje biti pod lupom, jer se, na osnovu pristigle obimne revizorske dokumentacije, stiče utisak da je i u još nekim preduzećima u proteklom periodu na djelu bilo nedomaćinsko poslovanje, kojim je novac građana Bijeljine trošen na sumnjiv način.

„Ovo je samo početak istjerivanja stvari na čistac. Gradska uprava sa mnom na čelu, iskoristiće sve zakonske mogućnosti da se nesavjesnom i nezakonitom radu u preduzećima stane u kraj. To je narodna imovina i ne smijemo da dozvolimo da novac svih građana bude arčen kako je kome volja “, zaključio je Petrović.

 

(rtvbn)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .