NOVI GLAS

Užas kod Surčina – Tone pilećih nogica i iznutrica razbacane na periferiji, prijeti zagađenje vode (FOTO)

Tone pilećih nogica, krilaca i iznutrica raspadaju se nadomak Surčina, šire nesnosan smrad i veliku opasnost po životnu sredinu – da podzemnim vodama zagade i vodu koju ljudi piju.

Prijatan doručak svakako nisu od jutros imale komunalne službe koje su ovaj užas morale da raščiste, prenosi Blic.

Neiskorišćeni dijelovi piletine morali su da se odvoje od ostalog smeća, kako bi se nosili u spalionicu Zoohigijene, dok su stare dušeke, kutije, građu i slično skupljali bageri.

I sve ovo nalazi se nadomak prvih surčinskih kuća u Vinogradskoj (Donje polje), a u bliskoj okolini mogu se vidjeti i pčelinjaci.

– Nalazimo se na jednoj od 20 divljih deponija u Surčinu, trenutno smo u Vinogradskoj BB, Donje polje, Surčin. Trenutno na ovom potezu imamo oko 3.500 kg pilećih nogica, iznutrica i svega… Prijetila nam je ekološka katastrofa – kazao je Predrag Baroš za TV Prva, član opštinskog vijeća i dodao da komunalna inspekcija i policija pokušavaju da razotkriju krivca.

Međutim, kako kaže, sve surčinske fabrike za preradu pilećeg mesa su obišli i nijedna nije krivac za ovaj užas. Čini se da je neko došao sa strane, ostavio užas i nestao.

– Sumnjamo na firme iz Vojvodine, jer su kazne na teritoriji Beograda pet puta niže od kazni na teritoriji Vojvodine – dodao je Baroš.

Koliko je ovo opasno ilustrovao je činjenicom da se smeće nalazi na 4 kilometra od vodoizvorišta, a da je cijelo područje inače podvodno. Što dalje znači da bi katastrofa iz Surčina, da nije uklonjena, mogla potencijalno da se nađe i u našim slavinama.

 

 

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .