NOVI GLAS

Zima zadaje posljednji udarac – U utorak 18 stepeni, ali odmah stiže zahlađenje

Uprkos tome što je prava zima sa “debelim minusom” definitivno iza nas, poneki pad temperature će nas iznenaditi i u martu, tvrde meteorolozi.

Proljeće, sunce i više temperature počele su da se naziru i jakih ledenih talasa više neće biti, kažu meteorolozi. Ipak, još nije vrijeme za odlaganje zimske garderobe, jer nas očekuje još poneko zahlađenje.

Temperature će do kraja febrara i početka marta biti stabilne, bez velikih oscijacija. Ipak, do prolaznog zahlađenja doći će početkom marta.

“Od 7. i 8. marta možemo da očekujemo blaže zahlađenje, koje će biti sa minimalnim temperaturama oko 0 stepeni Celzijusa. To će trajati sve do 17. marta, nakon čega će se i minimalne temperature popeti na plus i to bi trebalo da bude kraj zime. Za sada je vremenska prognoza takva da je mart vrlo varljiv i nestabilan”, kažu iz RHMZ za Mondo.

Varljivo proljeće u martu

Minimalna temperatura u martu biće malo iznad prosjeka za to doba godine.

“Prosječna minimalna temperatura biće skoro 4.8 stepeni Celzijusa, dok će maksimalna temperatura u prosjeku iznositi 12.8 stepeni u Beogradu i okolini”, kažu iz RHMZ.

Prema sadašnjim prognozama, maksimalna dnevna temperatura tokom marta iznosiće oko 19 stepeni Celzijusa.

“Istovremeno, vrijeme će biti promjenljivo, toplo i hladno će se smjenjivati. Tako će doći do povremenih zahlađenja sredinom marta, ali temperatura će preko dana biti u plusu. Gotovo do kraja marta nas čeka promjenjivo vrijeme, sa proljećnim dnevnim temperaturama”, kažu iz RHMZ.

Šta će biti do kraja februara?

Do kraja februara, u narednih pet dana očekuje nas minimalna temperatura od 6 stepeni Celzijusa i maksimalna 17 stepeni.

“U srijedu ujutru malo do umjereno oblačno, suvo i malo svježije. Najniža temperatura od 0 do 5 stepeni, najviša od 11 do 15 stepeni. Uz to će biti uslova za maglu”.

U četvrtak umjereno oblačno i suvo, najniža temperatura od 0 do 5 stepeni, najviša od 13 do 17 stepeni.

“U petak pretežno sunčano i toplo sa dnevnom temperaturom znatno iznad prosječnih vrijednosti. Od subote promjenljivo oblačno i malo svježije ali i dalje toplo za ovo doba godine”, kažu iz RHMZ.

Sutra najviša 18 stepeni

U Srbiji sutra ujutro ponegdje magla i slab mraz, a u toku dana pretežno sunčano i toplo.

“Sutra će biti sunčano i toplo vrijeme. Najniža temperatura od -2 do 6 stepeni, najviša od 14 do 18 stepeni. Ujutru ponegdje slab mraz i magla. Vjetar slab i umjeren, zapadni i sjeverozapadni.”, kažu iz RHMZ.

 

 

 

 

(mondo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .