NOVI GLAS

NoviGlas Bijeljina – Pozitivna priča : U ovoj bijeljinskoj firmi na skoro svim rukovodećim pozicijama su žene

Godinama unazad, poslovi su se često dijelili na “muške” i “ženske”, dok su se neki od njih nerijetko smatrali i neprikladnim za žene. Ipak, granica između “muških” i “ženskih” poslova polako se briše i mnogi su primjeri žena koje dokazuju da je podjela poslova prema polu besmislena.

GP „Tehnika inžinjering“ je dobar primjer da žene zaposlene u ovoj firmi, nemaju problema sa autoritetom, jer ih radnici poštuju, bilo da rade na gradilištu ili u kancelariji. 

„Kod nas su na skoro svim rukovodećim pozicijama žene, od direktora pa do glavnih inžinjera. Rukovodilac i odgovorno lice je Dragica Dubravčić , šef prodaje Stana Ivković, i knjigovođa nam je takođe žena Đuka Stjepanović, kao i gospođa Desa Modraković, naša koleginica koja je nedavno otišla u penziju, a koja je takođe obavljala odgovorne poslove u firmi“, kaže za portal NoviGlas Dragana Gajić direktor GP „Tehnika inžinjering“.

Kroz praksu se pokazalo da su žene odgovorne, disciplinovane i vrijedne što je odlučujuće i za gradilište.

„To je uslov za kvalitet i poštovanje svih rokova, sve se radi precizno do perfekcije. U našem poslu je najvažnije ispoštovati standarde i propise, raditi po projektnoj dokumentaciji, kvalitet je uvijek na prvom mjestu, nemamo problema sa kooperantima, poslovnim partnerima i kupcima stanova čiji smo izvođači, svi oni imaju čak i bolji respekt prema ženama rukovodiocima gradilišta“, navodi Gajićeva.

Na pitanje koliko se u oblasti građevinarstva žene susreću sa predrasudama i da li ih ima, odgovara da je takvih slučajeva sve manje, a većina njenih koleginica uspješno sarađuje sa pripadnicima jačeg pola.

„Na početka je to bilo malo neobično kako radnicima na gradilištu tako i ostalim saradnicima, ali se vremenom i to promijenilo, čini mi se da se žene drugačije postave sa radnicima, nisu u nekim drugarskim odnosima i ozbiljnije su shvaćene“, kaže Gajićeva.

Kada su obaveze i odgovornosti koje danas u porodičnoj firmi obavlja u pitanju, Dragana posebno ističe da može biti zahvalna svom ocu, koji je GP „Tehnika inžinjering“ osnovao prije 24 godine, i upravo od njega je dobila priliku da naslijedi liniju „muškog“ posla ali i mnogo toga nauči.

„Tata me je uveo u posao, kod njega je to išlo postepeno, obzirom da sam diplomirani ekonomista, prvo sam radila u knjigovodstvu, to je trajalo  do prije šest godina, kada se on penzionisao, onda sam postavljena na mjesto direktora, sve što znam naučila sam od njega. Ovo je zaista  širok posao, i građevinu ko savlada nema djelatnosti u kojoj se poslije ne bi mogao uklopiti“, ističe Gajićeva.

Pozitivne poslovne priče slične ovoj, dokaz su više da su podjele na „muške“ i „ženske“ poslove ponižavajući i zastarjeli koncept. Ono što je važno  je da bilo ko može raditi bilo koji posao, ako to želi i ako je sposoban u smislu struke, fizičke i zdravstvene sposobnosti, a to su stvari koje nemaju veze sa polom, nego sa fizičkim i mentalnim kapacitetom pojedinca koji radi neki posao.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .