NOVI GLAS

Stravična nesreća na auto-putu: BMW je toliko jurio da je probio tri zida(VIDEO)

Velikogorički vatrogasci su jutros oko pola šest zaprimili dojavu o potrebi izvlačenja unesrećene osobe iz vozila na izlazu autoputa za Mraclin.

Vršilac dužnosti Komandanta JVP Velika Gorica Ivica Maceković kaže da im je dolaskom na mjesto intervencije bilo teško ustanoviti o čemu se tačno radi, te su približavanjem naplatnim kućicama primijetili veliku rupu na zgradi pored te su unutra kroz tu rupu vidjeli vozilo.

– Ušli smo u objekat, primijetili smo u prostoriji s jedne strane preminulu osobu koju su radnici HAC već bili prekrili dekom. Na preminulu osobu vozilo je naletjelo i odbacilo je na stranu, tijelo nije bilo ispred vozila i nije bilo pregaženo. Vjerojatno je preminula od siline udarca. Vozilo je produžilo dalje u drugi zid te se zaustavilo tek na trećem zidu – govori Maceković i dodaje da je padala lagana kišica i da je sudeći prema dva probijena zida vozilo išlo velikom brzinom, a koliko brzo i je li bilo kočenja, to je na policiji da utvrdi. Iz HAC javljaju da je i treći zid na kojem se vozač zaustavio jako oštećen.

Maceković kaže da su vatrogasci prvo mislili da je i muškarac iz automobila preminuo jer nije reagovao. Malo su zatim udarili po autu i osoba stara oko 30 godina osoba se trznula.

Vidjeli smo da je priseban i da razumije, ali nije bio baš pod nekim stresom. Samo jedna osoba je bila u vozilu, skinuli smo vrata i sjedište jer je prednji dio vozila bio nabijen. Uz ekipu hitne pomoći prebacili smo ga na nosila i odnijeli do kola hitne pomoći – kaže Maceković.

Muškarac iz BMW je, dodaje, spominjao bolove u kuku, nozi i bio je u stanju šoka, a možda i nesvjestan preminule osobe, piše Večerni.hr.

– Ovo je je bila stvarno teška intervencija, svaka intervencija sa smrtnim posljedicama je specifična i teška svakom pa tako i nama kao i ostatku djelatnika HAC. Ovo je inače bila specifična intervencija, jer inače radimo na otvorenom gdje ima dosta mjesta i prostora i za hidraulični alat. Ovo je bilo u objektu, gdje nemate previše prostora – rekao na je Maceković i dodao da je ovo najveća i najteža intervencija na ovom dijelu autoputa.

 

 

 

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI