NOVI GLAS

Vučić zadovoljan odzivom: Imali smo težak dan, nabavka vakcina gotovo nemoguća misija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Srbiji za sada ima vakcina, a da je odziv građana za vakcinaciju bio odličan.

Danas smo imali težak dan, kada je nabavka vakcina u pitanju. To postaje gotovo nemoguća misija – izjavio je predsednik odgovarajući na pitanje novinara.

Rekao je da država radi sve što može po tom pitanju i da su i premijerka Ana Brnabić i on imali niz razgovora sa proizvođačima.

– Nama će vakcina protiv korona virusa biti potrebna narednih nekoliko godina, prije nego što se pronađe lijek. Mi moramo i infrastrukturni dio da završimo, da napravimo fabriku koja kod nas može da je proizvodi. Naučio sam da solidarnost postoji, ali svi brinu najpre o sebi “kada doteraju cara do duvara” – dodao je predsjednik Srbije.

Podsjetio je da Fajzer svima smanjio isporuku na pola, pa tako i Srbiji i dodao da se u Evropi prekida imunizacija u nekim zemljama upravo zbog toga.

Ponovio je da preko Poljske treba da stigne 800.000 vakcina AstraZeneke, kao i da razgovara se direktno i sa Džonson i Džonson kompanijom i sa Modernom, koja bi se očekivala na jesen, kada će uslijediti drugi krug vakcinacije, koji je veoma značajan, jer će i tada to biti spas za nastavak života.

U posljednja 24 sata u Srbiji na korona virus testirano je 10,638 osoba, od kojih je pozitivno 1,709 , dok je, nažalost, 19 osoba preminulo. Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima je 166 pacijenata, piše Blic.

 

 

 

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .