NOVI GLAS

Vlasnik pekare osumnjičen za falsifikovanje

Policija iz Prijedora nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu podnijela je izvještaj protiv Aleksanadra K. (26), vlasnika pekare iz Novog Grada, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela falsifikovanje isprave, povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje i povreda osnovnih prava radnika.

“Osumnjičenog A.K. terete da je kao samostalni preduzetnik zanatsko-proizvodne i trgovinske radnje u Novom Gradu počinio krivična djela na način da je prilikom inspekcijske kontrole rada, u namjeri obmanjivanja službenog lica, prikazao neistinite spiskove radnika za primanja i rekapitulacije. Osumnjičeni je prikazao i lažne izvode žiro računa samostalne zanatsko-proizvodne i trgovinske radnje o uplatama po navedenim spiskovima, iako uplate nisu bile realizovane”, saopšteno je u petak iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaju da se osumnjičeni takođe nije pridržavao zakonskih propisa koji se odnose na zaključivanje ugovora o radu, plate i druga primanja iz radnog odnosa, radno vrijeme, pauze i odmore radnika, čime je uskratio prava radnicima.

“U periodu od 2015. do 2020. godine u poslovnim knjigama vodio je kao zaposlenog jednog radnika, o čemu je Poreskoj upravi RS dostavljao i prijave poreza po odbitku, iako navedeno lice nikada nije obavljalo poslove za navedenu samostalno zanatsko-proizvodnu i trgovinsku radnju”, saopštili su iz policije.

 

 

 

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI