NOVI GLAS

Sramna fotomontaža – Društvenim mrežama kruži slika gole ministarke i sveštenika (FOTO)

Niko od nadležnih organa u Crnoj Gori nije reagovao na sramnu fotografiju koja se pojavila na društvenim mrežama.

Njome se na najvulgarniji način pokušala poniziti dr Vesna Bratić, ministarka kulture, prosvjete i sporta, po nacionalnosti Srpkinja. Nepoznati autor je pokušao naružiti ministarku, ali i Crkvu, vjernike, i fotografija je naišla na najoštriju osudu Nove srpske demokratije i funkcionerke Ljiljane Đurašković.

-Skaradna fotomontaža ministarke Vesne Bratić koja se pojavila u javnosti predstavlja sramni čin gubitnika i kukavica. Takav napad na jednu ženu može naići samo na prezrenje. Uzimajući u obzir da su žene stub svake porodice ova pojava je upozoravajuća društvena anomalija na koju moramo obratiti pažnju.

Naročito zabrinjava što je nekome palo na pamet da blati ono najsvetije što imamo, a to su majke,supruge, sestre i naša Srpska pravoslavna crkva. Nije teško pretpostaviti ko bi stajao iza ovakve gadosti, ali smo te i takve 30.avgusta poslali u prošlost. Narod je tada pokazao šta misli o svetinjama i koliko one znače svakome od nas.

– Nepoštovanje prema ženi od strane tih rušitelja svetinja pokazuje da još nismo izašli iz mraka uništene Crne Gore i njenih tradicionalnih vrijednosti. Bivši režim je učinio sve da te vrijednosti proglasi za nazadnu prošlost. Nova vlast je dužna spriječiti nastavak ovakve prakse, djelujući preventivno kroz obrazovanje i kulturu, izjavila je Đurašković.

Nažalost, niko do sada od ženskih organizacija i nevladinog sektora koji se bori za prava žena u Crnoj Gori nije stao u zaštitu napadnute ministarke Bratić.

 

(novosti.rs)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .