NOVI GLAS

Prijavio lažno razbojništvo – Udario sam sebe, uzeo novac od firme, a sad sve priznao

Vozač kombija Radan Mirnić (29) iz Banjaluke lažno je prijavio da su ga na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka “audijem” presrela i opljačkala tri razbojnika, od kojih je jedan bio naoružan pištoljem.

Kako saznajemo Mirnić je to priznao tokom kriminalističke obrade, a kod njega je pronađen deo novca, koji je prijavio da je ukraden od njegove firme. Ostatak je, kako saznajemo, potrošio tako što je platio određene račune. Mirnić je imao i dve povrede na glavi, tvrdeći da ga je jedan razbojnik udario pištoljem, a drugi nogom. Veruje se da je obe povrede naneo sam sebi da bi mu priča bila uverljivija.

– Nad R. M. je u toku kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivična dela lažno prijavljivanje i utaja – rekla je portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić.

Pojašnjava da je vozač lažno prijavio da su tri nepoznata muškarca, od kojih je jedan bio naružan i maskiran, 19. januara nad njim izvršila razbojništvo nakon što su ga na putu presreli “audijem”. Prema prijavi iz kabine su mu ukrali torbicu sa 1.200 evra, 1.000 kuna i 100 KM, vlasništvo firme, te njegovih 100 KM i 50 evra.

– Prikupljeni su materijalni dokazi i utvrđeno je da nad R. M. nije izvršeno razbojništvo. Kod njega su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog dela – kaže Mučibabić, dodajući da je o svemu obavešteno tužilaštvo.

 

(novosti)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .