NOVI GLAS

Predsjedništvo BiH sa ambasadorima: Opredjeljeni smo za punopravno članstvo u EU

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović prenijeli su ambasadorima zemalja članica EU opredjeljenje za punopravno članstvo u EU i provođenje reformi u procesu evropskih integracija, te u realizaciji 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

Ambasadori EU si pozdravili vidan napredak u ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja EK uz izražene potrebe koordinacije nadležnih institucija sa svih nivoa vlasti u BiH u daljem provođenju prioriteta.

Razgovarajući o pitanju migracija i pojačanim migracijskim pritiskom s kojim se suočava BiH, izražena je potreba da se urade dodatni napori kako bi se riješio humanitarni aspekt krize, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Svi nadležni nivoi vlasti u BiH su pozvani na saradnju i koordinaciju u rješavanju teške humanitarne situacije i uz nastavak podrške i pomoći od EU i međunarodnih organizacija radi se na obezbjeđenju boljih uslova za prihvat migranata.

Pored šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera, sastanku su prisustvovali ambasadori i predstavnici zemalja članica EU u BiH – Austrije, Češke, Španije, Mađarske, Holandije, Belgije, Bugarske, Francuske, Poljske, Njemačke, Slovenije, Italije, Švedske, Slovačke, Hrvatske i Rumunije, te novi komandant misije EUFOR-a u BiH.

 

 

 

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .