NOVI GLAS

Bijeljina – Unapređenje rada kancelarije za nacionalne manjine

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, sa saradnicima, učestvovao je na sastanku posredstvom video-linka sa predstavnicima Federalne unije evropskih nacionalnosti (FEUN), na kojem je razgovarano o novom projetu koji pokreće FUEN sa Njemakom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) na zapadnom Balkanu u saradnji sa Gradom Bijeljina i Udruženjem građana “Otaharin”.

Novi projekat imaće za cilj jačanje mehanizama i unapređenje već uspostavljenih struktura koje se odnose na rad Kancelarije za nacionalne manjine u Gradu Bijeljina. Na današnjem sastanku izvršena je analiza postojećih mehanizama na primjeru rada Kancelarije za nacionalne manjine u Bijeljini, dobre prakse, kao i mogućnost prenosa znanja na druge zemlje zapadnog Balkana.

U prethodnom periodu Grad Bijeljina je sa pomenutim partnerima uspješno realizovao projekat koji se odnosi na uspostavljanje platformi za socijalni dijalog u Tetovu, u Sjevernoj Makedoniji, i otvaranje Kancelarije za nacionalne manjine u Bijeljini, inače, prvoj takvoj kancelariji u BiH.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović dao je punu podršku implementaciji ovog projekta i izrazio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje u ovoj oblasti.

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .