NOVI GLAS

Bijeljina – Saopštenje “Semberskih novina” : “Ograđujemo se od istupa novinarke Kusmuk”

Nakon jučerašnjeg incidenta ispred PU Bijeljina, zbog kojeg je, kako je javnost obaviještena, podnijeta i prekršajna prijava protiv novinarke iz Bijeljine Zorice Kusmuk, saopštenjem su se oglasile i “Semberske novine”, u kojima je zaposlena novinarka Kusmuk.

Saopštenje prenosimo u cjelosti :

“U vezi sa događajem od 21.01.2021. godine koji se desio ispred zgrade Policijske uprave Bijeljina, u kojem je Zorica Kusmuk, stalno zaposlena u JIP “SIM” (“Semberske novine”) fizički napala portparola Policijske uprave Bijeljina, Uprava JIP “SIM” ograđuje se od svih  njenih istupa, jer je Zorica Kusmuk isključivo nastupala kao novinar ličnog portala ZORICAKUSMUK.info.

Dakle, Zorica Kusmuk ni u kom svojstvu nije predstavljala “Semberske novine” ni tokom, ni nakon konferencije za štampu, u organizaciji MUP RS. Konferenciju za stampu, čiji smo poziv uredno zaprimili, pratio je akreditovani novinar “Semberskih novina”.

Zorica Kusmuk je, zbog bolesti i komplikacija usljed bolesti, sa kraćim prekidima od aprila 2016. godine na bolovanju, a od 15.06.2020. godine je na bolovanju neprekidno.

Zaposlena je u odgovarajućoj službi JIP “SIM” uredno dostavljala doznake sa više dijagnoza Doma zdravlja, kao i Nalaz, ocjenu i mišljenje Prvostepene komisije za ocjenu privremene nesposobnosti za rad Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske.

Naglašavamo, tokom trajanja bolovanja od 2020. godine Zorica Kusmuk djeluje samo u ličnom svojstvu, kao novinar portala ZORICAKUSMUK.info.”, kaže se u saopštenju Semberskih novina.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .