NOVI GLAS

Nečuvena pljačka kod Bijeljine – Radinki (71) oteli 40.000 evra i zlato, vezali je i rasturili cijelu kuću

Radinka Raja Tomić (71), penzionerka koja živi sama u kući, u selu Brodac, kod Bijeljine, preksinoć, oko 19 časova, maltretirana je, svezana i opljačkana.

Policija u Bijeljini intenzivno radi na rasvjetljavanju ove pljačke i razbojništva, koja se nije skoro dogodila u Semberiji. Radinki je odnijeta sva ušteđevina, koju je teškom mukom zaradila, radeći u Njemačkoj pune četiri decenije. Razbojnici su joj odnijeli, kako kaže, zlata u vrijednosti od 15 hiljada evra i 40 hiljada evra u gotovom novcu!

– Izašla sam da naložim vatru, kad su, odjednom, u kuću upala dva maskirana muškarca, sa fantomkama na glavi, u crnim odelima – priča Radinka.

– Bukvalno su me, prvo, omlatili na pod i vezali. Sve su isjekli, preturili, rasturili i razbili dok nisu pronašli željeni plijen. Radili su lagano, nisu žurili, jer su me tako skolili, a onda uvezali da bi imali vremena. Bili su u dilemi da li da me ubiju ili ne. Tražili su da se zakunem u djecu da ih neću prijaviti, rekla sam da neću, samo da idu…Tako su i otišli.

Nesretna Radinka jedva se odvezala i pozvala je svog rođaka Dušana Tomića, poznatog advokata, koji je slučaj prijavio policiji, koja traži razbojnike.

– Vrlo je moguće da je Radinku „tipovao“ neko iz komšiluku, čak neko ko je, možda, i znao šta ima i koliko ima – kaže advokat Tomić, očekujući brzi i efikasnu istragu.

– Strašno je da se ovo dogodi čestitoj i poštenoj ženi, koja je na svoje ruke i mišiće časno stekla svaki evro.

 

(novosti)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .