NOVI GLAS

“Kakva fukara od Srbina morate biti da to uradite” – Dodik o odluci CIK da poništi izbore u Doboju i Srebrenici

Gradonačenik Doboja Boris Jerinić, nakon sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, rekao je da je danas „nezakonito izabran CIK donio nezakonitu odluku u nezakonitom roku“.

Obećavam vam da CIK neće birati vlast u Doboju. Građani su prepoznali to okupljanje i stabilnost u nama – rekao je Jerinić.

Milorad Dodik je rekao da je odluka CIK, kojom su poništeni izbori u Doboju i Srebrenici, priprema za opšte izbore u kojma oni žele da mešetare.

Dodik tvrdi da je CIK danas poništila izbore samo na srpskim biračkim mjestima, ali nije u većinski bošnjačkim.

– Radi se o sramnoj koaliciji Šarovića i Borenovića i njihovoj izdaji – rekao je Dodik.

Dodik tvrdi da je sve u funkciji bošnjačke plitike u Sarajevu „koja ovde želi da kreira odnose“.

– Građani Doboja i Srebrenice nisu imali isti tretman kao ostali. Dakle, SDS, PDP, Šarović, Borenović i njihovi vajni stručnjaci koji se hvale bez dokaza, su odlučili da naprave dogovor sa Bošnjacima. Šarović i Borenović su problematizovali izbore u Doboiju, a Bošnjaci u Srebrenici. Mi ćemo se žaliti Sudu BiH, mada je to besmisleno. Ni po čemu se ne razlukuje od one koju smo učili 500 godina pod Turcima – kadija te tuži, kadija ti sudi. U ovim okolnostima, SNSD će početi aktivnosti da bojkotuje i onemogući izbore u RS 2022. Ovo nisu fer i zakoniti izbvori, nećemo da učestvujemo u takvim izvorima – rekao je Dodik. Poručio je da će SNSD i Boris Jerinić pobijediti i na ponovljenim izvorima u Doboju.

– Gospođa koja se predstavlja kao da predstavlja srpski narod, udata je za Bošnjaka u Sarajevu. Neko će reći kakve to ima veze. Ma nemojte? – rekao je Dodik.

Za članove CIK, Dodik je rekao da su bili politički angažovani, iako je to zakonom zabranjeno.

– U Srebrenici su poništili srpska biračka mjesta, a potvrdili Bošnjačka. Znate kakva morate da bude fukara od Srbina, da to uradite. To je dokaz političkog poltronstva i ništa drugo – rekao je Dodik.

Podsjetimo, kako je Srpskainfo već pisala, Centralna izborna komisija BiH danas je većinom glasova donijela odluku o poništenju izbora za gradonačelnika i Skupštinu Doboja.

 

 

 

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .