NOVI GLAS

Stvari koje treba da znate o novim pravilima WhatsAppa

Suočivši se sa velikim napuštanjem od strane korisnika, koji masovno prelaze na konkurentske platforme Signal i Telegram, WhatsApp je krajem prošle nedjelje objavio da će odložiti početak primjene novih pravila o privatnosti podataka korisnika.

Tako je najpopularnija aplikacija za slanje kratkih poruka na svijetu, koja je u vlasništvu kompanije Facebook, odložila početak primjene novih pravila i korisnicma ostavila mogućnost do 15. maja da razmisle da li će ih prihvatiti.

U postu na svom korporativnom blogu WhatsApp je objavio tekst u kome daje objašnjenje svoje novo politike privatnosti. Ovo su neke od ključnih tačaka:

“Previše konfuzije”

WhatsApp navodi da je posljednjih dana među korisnicma kružilo previše pogrešnih infromacija u vezi sa njihovom novom politikom privatnosti.

WhatsApp ne gasi naloge korisnika 8. februara

Novom odlukom, WhatsApp je pomjerio datum početka primjene novih pravila, što znači da nijedan nalog korisnika neće biti ugašen ili obrisan 8. februara.

“Postepeno ćemo podsjećati ljude da treba da se odluče da li će prihvatiti nova pravila, prije nego što nove poslovne opcije postanu dostupne 15. maja”, naveli su iz kompanije.

“Nećemo čitati vaše četove”

Prepiske korisnika će ostati zaštićene “end-to-end” enkripcijom, kao i do sada.

“To znači da ćemo uvijek štiti lične prepiske između vas i vaših sagovornika (end-to-end), tako  tako da ni WhatsApp, ni Facebook, neće moći da vide vaše privatne poruke”, navodi WhatsApp u blogu.

WhatsApp ne vidi vašu lokaciju

Nova pravila privatnosti ne znače da će WhatsApp moći da vidi lokaciju korisnika koji je podijelio sa svojim kontaktima.

WhatsApp ne dijeli kontakte sa Facebook-om

Iz WhatsApp naglašavaju da ne dijele kontakte korisnika sa Facebookom, odnosno da nova pravila ni na koji način ne proširuju mogućnosti dijeljenja podataka sa tom društvenom mrežom.

“Kada date pristanak na nova pravila, WhatsApp pristupa samo brojevima telefona iz vašeg telefonskog imenika kako bi vam omogućio brzo i pouzdano slanje poruka. Ne dijelimo vaše kontakte sa ostalim Facebookovim aplikacijama”, prenosi “Gadgets Now”.

Biznis putem WhatsAppa i Facebooka

U objašnjenju postupka integracije poslovnih WhatsApp naloga i Facebooka, kompanija navodi:

“Viđaćete oglase na Facebooku koji će imati WhatsApp dugme, putem koga ćete direkto moći da kontaktirate oglašivača putem WhatsAppa, ukoliko imate instaliranu aplikaciju na svom telefonu.”

Interakciju “kroz” takve oglase Facebook će moći da korisiti za presonalizaciju oglasa koji vam se prikazuju na vašem profilu te društvene mreže.

 

(Telegraf.rs)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .