NOVI GLAS

Lopare – Milorad Simić prvi doplivao do Časnog krsta! (FOTO)

Pobjednik plivanja za Časni krst u podmajevičkom kraju, koje je ove godine prvi put organizovano na jezeru Sniježnica, je Milorad Simić iz Gornjeg Zabrđa kod Ugljevika.

On je na Krstovdan napunio 16 godina i bio je najmlađi učesnik takmičenja.

“Treniram vaterpolo u vaterpolo klubu `Crvena zvezda` u Beogradu i bila mi je velika želja već nekoliko godina da plivam za Časni krst. Ove godine otac me je prijavio za takmičenje i pobijedio sam. To mi je najljepši poklon za moj rođendan”, rekao je Simić u izjavi za Srnu.

Pobjednik Bogojavljenskog plivanja za Časni krst nagrađen je zlatnikom koji je darovalo Udruženje Majevičana u Švajcarskoj, a koje je uručio član udruženja Vasilija Obrenović.

Čestitajući pobjedniku, načelnik opštine Lopare Rado Savić je istakao da je plivanje za Časni krst organizovano prvi put na Majevici i da ga je iznenadilo veliko interesovanje učesnika, ne samo iz Lopara, nego i iz drugih lokalnih zajednica.

“Posebno me raduje što je kompletan događaj besprijekorno organizovan i što je sve proteklo bez problema”, dodao je Savić.

Za Bogojavljensko plivanje na Majevici prijavilo se više od trideset plivača iz Lopara, Ugljevika, Brčkog, Bijeljine, a najstariji učesnik je šezdesetjednogodišnji Miodrag Vidović iz Bijeljine.

Prethodno je u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Priboju služena liturgija i osveštana bogojavljenska vodica, a protojerej-stavrofor Jeremija Lazić, paroh pribojski, blagoslovio je plivače.

Organizatori prvog plivanja za Časni krst na Majevici su Crkvena opština i mjesna zajednica Priboj, uz punu podršku opštine Lopare, a inicijatori su LJubiša Tošić, odbornik u opštini Lopare i Dalibor Maleš.

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .