NOVI GLAS

Igra 20 minuta zbog tate, vlasnik kluba ljut: Ne zna ništa! (VIDEO)

Bizaran i komičan slučaj zabilježen je u Rumuniji, gdje je vlasnik Botošanija ljut na svog trenera jer koristi svog sina, ali je i taj momak na terenu samo zbog pravila o mladim igračima.

Pitanje je kako se oseća David Kroitoru, momak koji igra kao starter samo po 20-30 minuta. Otac Marijuš mu je trener, a mladi David je u startnoj postavi samo zato što mora da se popuni kvota mladih igrača.

Onda ga tata zamjeni, posle pola sata igre, ali je i Valeriju Iftime, vlasnik kluba, nezadovoljan što ga uopšte gleda na terenu.

“Mrtva utakmica, kao da imamo 10 igrača na terenu kada on igra. Marijuš zna moje mišljenje o Davidu, ali je tvrdoglav kao magarac, i dalje insistira da on startuje, ne razumijem zašto. Neću da mu se miješam u tim, nisam trener, ali mislim da imamo bolje juniore. Danas smo igrali sa 10 igrača kada je on bio tu, kada je zamjenjen sve se promjenilo, to je tako”, rekao je Iftime za Digisport poslije utakmice.

Inače, rumunsko pravilo je primjenio i naš FSS, timovi su u obavezi da u startnu postavu uvrste dvojicu igrača mlađih igrača od 21 godine, ali kod nas ne smije da se vrši zamjena u prvom poluvremenu.

Kod Rumuna, nema tih prepreka, pa je svojevremeno Dan Petresku zamenio 18-godišnjeg Alina Ficu posle samo 25 sekundi od početka meča.

Ponižavajuće, ali po pravilima – u Rumuniji je pravilo takvo da jedan igrač mora da odigra cijeli meč, drugi smije da bude zamjenjen.

Na posljednjem meču Botošanija, ovaj tim je pobjedio Poli sa 1:0, a mladi Kroitoru je zamjenjen u 26. minutu.

 

 

 

 

(nova)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .