NOVI GLAS

Haradinaj reagovao na Vučićevu izjavu: “Ako Beograd prizna Kosovo, nema velike Albanije”

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu danas je reagovao na današnju izjavu predsednika Aleksandra Vučića da je Haradinaj opasan čovjek, porukom da je, sve dok on djeluje opasno za Srbiju i njenog predsjednika, “Kosovo je na dobrom putu”.

Vučić je danas ranije komentarišući izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje Kosova i Metohije s Albanijom, rekao da je Haradinaj opasan čovjek, a da bi “velika Albanija” bila prijetnja svima, te poručio da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.

Haradinaj je na svom Fejsbuku napisao da se njega ne treba bojati jer” ukoliko Beograd prizna nezavisnost Kosova neće biti referenduma o ujedinjenju sa Albanijom.

– Kosovo traži samo ono što mu pripada – napisao je haradinaj i dodao – Nećete nas zaustaviti u našem pravu da definišemo budućnost Kosova. Priština će nastaviti u svojoj nameri da bude član, NATO, EU i u UN.

Haradinaj je naveo i da je njegova izjava i namjera o ujedinjenju sa Albanijom rezultat stalnog “nemara Brisela u vezi sa Kosovom”.

– Kosovo i njegovi gradani su pro-zapadno orijentisani i kao takvi ne zaslužuju prezir, ignorisanje i uslovljavljavanje do u nedogled – napisao je Haradinaj.

 

 

 

 

(tanjug)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .