NOVI GLAS

Da li će Elizabeta II biti posljednja kraljica Velike Britanije?

Kraljica Elizabeta Druga (94) bi mogla da bude posljednji ženski monarh u Velikoj Britaniji u narednih nekoliko decenija, tvrdi komentator kraljevske porodice Klajv Irving.

Kraljevski autor i novinar naveo je da kraljica ima samo muške nasljednike, što znači da neće biti ženskog predstavnika krune u Velikoj Britaniji, najmanje do kraja vladavine princa Džordža.

Irving, autor knjige “Posljednja kraljica”, rekao je da je kraljica Elizabeta Druga jedna od tri sjajne figure u istoriji koje su bile kraljice.

“Cijela istorija kraljica u Engleskoj će se završiti s aktuelnom. Elizabeta Druga je osoba koja je najviše vremena provela kao kraljica u istoriji Velike Britanije i najvjerovatnije će biti posljednja kraljica Engleske”, rekao je on, prenio Dejli ekspres.

Irving vjeruje da bi s krajem vladavine Elizabete Druge mogao da bude kraj monarhije, pošto mlađe generacije sve više preispituju ulogu kraljevske krune u njihovim životima.

Kraljica, koja ima počasnu vlast u 16 država, već je napravila planove kako će dogodine proslaviti 70. godišnjicu vladavine, koji se zove “platinumski jubilej”.

 

(tanjug)

POSTANIMO PRIJATELJI