NOVI GLAS

Bijeljina – Dogovoreno brže djelovanje zimskih službi

U Gradskoj upravi Grada Bijeljina održan je sastanak kojem su prisustvovali gradonačelnik Ljubiša Petrović i predstavnici gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine i preduzeća sa kojima je potpisan ugovor o održavanju puteva u zimskom periodu, a prvi čovjek Bijeljine istakao je ovom prilikom da je dogovoreno brže reagovanje nadležnih u slučaju niskih temperatura i poledice.

– Grad je potpisao u prethodnoj godini ugovore o čišćenju puteva tokom zime sa preduzećima „Bijeljina put“ i „DIS“, sa čijim predstavnicima smo na današnjem sastanku usaglasili pojedinosti koje treba da dovedu do bržeg reagovanja na terenu. Juče su tokom dužeg dijela dana putevi u gradu bili veoma dobro očišćeni, ali naveče je temperatura pala ispod nula stepeni Celzijusovih, pojavila se poledica, a u takvim situacijama najvažnije je da građani budu zaštićeni – istakao je Petrović.

Tehnički direktor preduzeća „Bijeljina Put“ Aleksandar Kecman, govoreći o jučerašnjem danu, pojasnio je da je usljed naglog pada temperature usporeno dejstvo soli.

– Već nakon dva-tri časa so je počela da djeluje i svi putevi su bili prohodni. Raspolažemo sa 2.000 tona soli, 4.000 tona abrazivnog materijala i sa više od 25 jedinica mehanizacije i trudimo se da što brže reagujemo na terenu – naveo je Kecman.

Stanko Stajić iz preduzeća „DIS“ rekao je da je ova firma zadužena za čišćenje lokalnih puteva u Semberiji.

– Imamo dobru saradnju sa Gradskom upravom i adekvatno smo djelovali na svim putnim pravcima za koje smo zaduženi – dodao je Stajić.

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI