NOVI GLAS

Vladimir je “praktični muškarac” iz Bijeljine koji pravi čuda od otpada (FOTO)

Vladimir Antić iz Bijeljine Bijeljincima je mnogo poznatiji pod alijasom “Praktični muškarac”. Svojim statusima na društvenim mrežama Praktični na britak i jednostavan način opisuje svakodnevicu i društveno – politička dešavanja. Uz to, ima i neobičan hobi – od dijelova koje pronalazi na auto – otpadu pravi neobična prevozna sredstva.

Četvorotočkaš koji liči na vozila iz filmova popularnog serijala “Mad Max” može se vidjeti u Bijeljini, ali ne na ulici, već u Antićevoj radionici. Automobil, koga zove  Bagi , napravio je od dijelova koje je pronašao na auto – otpadima.

“Mislim da se ne mogu sjetiti svih dijelova koje sam koristio. Svega tu ima, agregat je u njemu od Audija 1.6 benzinca, osovine, felge su od Golfa “dvojke”, ima tu i Fordovih dijelova, svašta nešto što sam našao. Ima čak i dijelova za koje ne znam sa kog su vozila”, kaže Vladimir za RTRS.

Na ideju je došao prisjećajući se djetinjstva i odrastajući uz ratne filmove. Bilo mu je potrebno više od tri mjeseca svakodnevnog rada da ga u potpunosti napravi.

“Ja sam u dubini duše jedno veliko dijete. Volim da se igram, tako sam i napravio ovo vozilo. Jeste zahtjevno, ali ja to radim s ljubavlju i to mi je izdvuni ventil i volim to da radim. Uložio sam stvarno mnogo truda i rada, nisam radio ispod deset sati dnevno”, kaže za RTRS Praktični muškarac.

Iako je imao ponude da proda ljubimca, za sada nema namjeru da to učini. Ono što je posebno zanimljivo kada je Vladimir u pitanju jeste da nije imao nikakvu maketu ili rad na osnovu kog je napravio popularnog “Bagija”.

“To sam radio sve iz glave, pogledam ja slike na internetu, recimo kako izgledaju američki vojni bagi, koji se koriste, ali to ništa u suštini nije identično, niti imam skicu, niti tačne mjere, onda malo izmišljam iz glave, dodajem”.

Ideja mu ne manjka, pa trenutno radi na još jednoj atrakciji, a ideju je pronašao u bajci “Pepeljuga”. 

“Kočija će biti kao “Pepeljuga” ovo je trenutno maketa kako bih utvrdio raspon točkova, kako bih utvrdio gdje će sjediti kočijaš, gdje će biti klupe i poslije praznika nastavljamo rad”, kaže za kraj Praktični muškarac.

Priču o Vladimiru možete pogledati i OVDJE (od 2: 45:22).

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .