NOVI GLAS

U Bijeljini četiri novozaražena virusom korona – U RS sedam osoba preminulo

U protekla 24 časa, u Republici Srpskoj testirano je 1.107 laboratorijska uzorka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 160 osoba, a bitku sa kovidom izgubilo je sedam oboljelih.

Radi se o 93 muških i 67 ženskih osoba, od kojih je 28 mlađe, 87 srednje i 45 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 61 osoba je iz Banjaluke, po devet iz Zvornika i Kozarske Dubice, sedam iz Gradiške, po šest iz Doboja, Pala, Prijedora i Prnjavora, po pet iz Laktaša, Teslića i Šipova, po četiri iz Bijeljine i Mrkonjić Grada, po tri iz Bratunca, Višegrada, Kotor Varoša, Ribnika i Čelinca, po dvije iz Broda, NOvog Grada i Han Pijeska i po jedna iz Gacka, Dervente, LJubinja, Oštre Luke, Petrova i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se osobama starije životne dobi iz Banjaluke, Trebinja, Čelinca, Modriče, Teslića, Petrova i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 38.581 slučaj virusa korona, a preminule su ukupno 1.923 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Od novog virusa korona, do sada se oporavilo 24.715 osoba, a testirana je ukupno 172.581 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 582, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 228, a u opštim bolnicama 354.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 5.838 osobe, a nadzor je završen kod 124.079 osoba.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .