NOVI GLAS

Evo kakvo nas vrijeme očekuje sutra

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će, nakon veoma hladnog jutra, preovladavati promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, uz dnevnu temperaturu vazduha od minus šest do šest stepeni Celzijusovih.

Jutro će na sjeveru i jugu biti promjenljivo do pretežno oblačno u centralnom pojasu, uz uslove za slab snijeg na krajnjem istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana se očekuje promjenljivo oblačno, hladno i suvo sa sunčanim intervalima i mjestimično sunčanim vremenom, osim centralnog pojasa, gdje se zadržava pretežno oblačno vrijeme, dok je u večernjim časovima u centralnom pojasu, na sjeveru i istoku moguć slab snijeg.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus osam do minus tri, a na planinama od minus 16 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab vjetar, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slaba bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus 10, Sokolac minus šest, Gacko, Čemerno i Han Pijesak minus pet, Nevesinje, Rudo i Sarajevo minus četiri, Foča i Mrakovica minus tri, Šipovo, Višegrad, Drvar, Jajce i Tuzla minus dva, Mrkonjić Grad, Prijedor, Sanski Most i Zenica minus jedan, Srbac i Livno nula, Doboj, Bileća, Ribnik, Banjaluka, Bugojno i Gradačac jedan, Bijeljina, Bihać, Mostar i Stolac dva, Trebinje i Grude tri, te Neum šest stepeni Celzijusovih.

 

 

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI