NOVI GLAS

Tijelo nesrećnog čovjeka pronađeno devet dana kasnije – Prećutao smrt prijatelja da bi trošio njegove pare na alkohol

Smrt mještanina Mošorina Radovana V. (65), čije je beživotno tijelo u fazi raspadanja pronađeno u ponedjeljak u popodnevnim satima u kući u kojoj je živio, nije bila nasilna.

Prema nezvaničnim saznanjima, ovaj šesdesetpetogodišnjak je preminuo usljed zdravstvenih tegoba koje je imao odranije.

Iako je nesrećni čovjek preminuo trećeg dana januara, njegovu smrt je tek devet dana kasnije, odnosno 11. januara, prijavio njegov dvadeset godina mlađi sugrađanin Saša R., koji je kod njega dolazio svakodnevno i zajedno su, kako sada pričaju mještani Mošorina, pili alkohol. I posljednjih dana, kako se sumnja, Saša je Radovanovom platnom karticom u prodavnici plaćao alkohol i hranu.

– Saša radi kod jednog čovjeka u selu, hrani mu stoku, a kada namiri životinje, odlazio je kod Radovana u njegovu kuću, gdje su se družili. Radovan je slabo izlazio iz kuće, imao je penziju, a platnu karticu je davao Saši da ovaj ide u prodavnicu i kupuje mu namirnice, pa i alkohol – priča mještanin Mošorina.

Pojedini žitelji Mošorina kažu da im nije bilo neobično to što ne viđaju Radovana, jer je hladno, a i inače se rijetko družio sa mještanima. Tek kada su vidjeli policiju ispred trošne kuće, u kojoj osim njega ima još stanara, saznali su da već danima leži mrtav.

Saša R., koji je prijavio smrt prijatelja, kako saznaje Blic, navodno je rekao da je Radovana posljednji put živog vidio u nedjelju oko 10 sati, i da ga je oko 20 sati zatekao mrtvog, i da je tek sutradan prijavio smrt, jer je bio pijan.

Tijelo Radovana R. je prenijeto u Institut za sudsku medicinu da se utvrdi tačan uzrok smrti, a Saša R. je zadržan zbog prekršaja jer nije imao važeću ličnu kartu.

 

 

 

 

(srpskainfo)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .