NOVI GLAS

Stanivuković obećao pomoći muzičarima

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković razgovarao je danas sa banjalučkim muzičarima i predstavnicima Udruženja radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske o mogućnostima pomoći ovim ljudima koji mjesecima nemaju mogućnost da rade zbog pandemije virusa korona.

Iz Gradske uprave Banjaluka je saopšteno da je jedan od prvih koraka podrške banjalučkim izvođačima program povodom pravoslavne Nove godine u kojem će učestvovati upravo lokalni izvođači.

Ovaj program će, s obzirom na epidemiološku situaciju, sugrađani imati priliku da večeras gledaju na `Elta` televiziji. U programu će učestvovati nekoliko banjalučkih izvođača, a na sličan način biće angažovani i ostali izvođači za praznike poput Dana žena, Dana grada i slično, navodi se u saopštenju.

“Pratićemo epidemiološku situaciju, slušati savjete i preporuke, te u saradnji sa Domom zdravlja ići u pravcu da Banjaluka bude prvi grad u Srpskoj koji će raditi na tome da se žive svirke, uz poštovanje mjera, vrate u ugostiteljske objekte”, rekao je Stanivuković.

On je poručio da će ovakvih sastanaka biti još, a muzičari su, između ostalog, zahvalili što će se tražiti adekvatna rješenja za tešku situaciju u kojoj se nalaze, s ciljem da se vrate svom poslu.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI