NOVI GLAS

Drama kod Doboja – Vreli video-razgovor koštao ga 150 evra

Četrdesetšestogodišnjaka iz Stanara skupo je koštao vreli video-razgovor sa nepoznatom djevojkom koja ga je nazvala putem Messengera, jer je zbog njene ucjene ostao bez 150 evra.

Naime, muškarca je nazvala nepoznata djevojka koja je imala lažno ime, a kada ju je vidio nagu sa druge strane, ubrzo je i on ostao bez odjeće, a zbog ove nepromišljenosti kasnije je ostao i bez novca.

Čim se skinuo, veza se prekinula, a ubrzo su umjesto daljeg dopisivanja stigle ucjene da će, ukoliko ne uplati novac snimak biti javno objavljen.

“Nepoznata djevojka, za koju se utvrđuje iz koje je države, tražila je uplatu više novca ali je muškarac iz Stanara rekao da joj može uplatiti samo 150 evra što je i učinio. Kada je opet tražila novac, odlučio je sve prijaviti policiji”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Kako su naveli iz PU Doboj, službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj rade na rasvjetljavanja krivičnog djela ucjena koje je izvršeno nad jednim oštećenim licem sa područja opštine Stanari.

“Policijskoj upravi Doboj, 12. janura, prijavljeno je da je u prethodnih nekoliko dana oštećeno lice putem društvene mreže Facebook dobilo zahtjev za prijateljstvo od lica koje se najvjerovatnije lažno predstavilo, a potom preko aplikacije Messenger dobilo zahtjev za video poziv što je isto prihvatilo. Kada se kamera upalila oštećeni je vidio nagu žensku osobu koja je zahtjevala da i on uradi isto što je i učinio, nakon čega je počeo da dobija poruke ukoliko ne uplati određene iznose novca da će navedeni snimak objaviti”, naveli su iz policije.

Ovo nije prvi slučaj jer su i ranije policijski službenici ove Uprave imali slične prijave da su djevojke iz Obale Slonovače, na isti način “skidale” naivne muškarce i ucjenama im uzimale novac.

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI