NOVI GLAS

Bijeljina – Završen međustranački sastanak, dogovorena prva sjednica Skupštine grada

Danas je u zgradi Gradske uprave održan međustranački sastanak na kojem je dogovoreno da će se prva sjednica novog saziva Skupštine grada Bijeljina održati 25. januara. 

“Na današnjem sastanku su prisustvovali predstavnici svih parlamentarnih stranaka, a na sastanku smo se usaglasili da će prva radna i konstitutivna sjednica biti održana u ponedjeljak, 25. januara. Sedam dana ranije održaćemo još jedan pripremni sastanak na kojem ćemo definisati sve prijedloge koji će biti teme prve sjednice”, rekao je Slaviša Marković, aktuelni predsjednik Skupštine grada Bijeljina. 

Na prvoj sjednici lokalnog parlamenta biće izabrano novo rukovodstvo skupštine – predsjednik skupštine i dva potpredsjednika, sekretar skupštine, ali i radna tijela skupštine, u čijem sastavu je 17 komisija.

Kako je rekao Marković, očekuje se da na prvom zasjedanju budu imenovani i načelnici odjeljenja kao i zamjenik gradonačelnika. Međutim, njihovo imenovanje predlaže gradonačelnik, pa će biti zanimljivo vidjeti da li će neki od prijedloga imati podršku skuštinske većine. 

Marković je dodao i da je zadovoljan kako je radio stari saziv parlamenta na čijem je čelu proveo tri i po godine, ali da se nada da će novi saziv raditi još bolje.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .