NOVI GLAS

Bijeljina – Šta je dogovoreno na sastanku u Gradskoj upravi?

Konstitutivna sjednica Skupštine grada Bijeljine biće održana 25. januara, dogovoreno je danas na međustranačkom sastanku.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljine Slaviša Marković rekao je da je na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici svih političkih partija, usaglašeno da će konstitutivna sjednica biti održana 25. januara, a sedam dana ranije još jedan sastanak na kojem će biti definisani svi prijedlozi koji će se naći na prvoj sjednici lokalnog parlamenta.

“Na prvoj sjednici biće izabrano novo rukovodstvo – predsjednik i dva potpredsjednika, sekretar Skupštine grada i 17 komisija koje su u sastavu skupštinskih organa”, rekao je Marković novinarima nakon sastanka.

On je dodao da se na toj sjednici očekuje i izbor vršilaca dužnosti načelnika odjeljenja i zamjenika gradonačelnika.

Marković je rekao da je današnji sastanak protekao u korektnoj atmosferi, a očekuje da će tako biti i na predstojećoj sjednici.

“Ne vidim i ne treba očekivati neke tenzije pri izboru novog rukovodstva jer već imamo naznake da je i formirana skupštinska većina od 23 odbornika, koja će u narednom periodu nastaviti rukovođenje Skupštine”, kaže Marković, koji očekuje korektnu i fer buduću saradnju.

U ime koalicije “Dogovor za Bijeljinu”, okupljene oko SNSD-a, Čedomir Stojanović je rekao da očekuje da će Skupština raditi dobro i donositi kvalitetne odluke.

“Sa gradonačelnikom, takođe, očekujem dobru saradnju i nadam se da ćemo uspjeti da postignemo kompromis u narednom periodu od četiri godine i raditi za dobrobit građana Bijeljine, te da ćemo opravdati ono što smo dobili na izborima”, naveo je Stojanović.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović rekao je da je međustranački sastanak protekao u fer i korektnoj atmosferi, te da je dogovoren sastanak kako bi na sjednici na demokratski način bili izabrani skupštinski organi grada Bijeljine.

“U skladu sa tim, poštujući zakonske procedure, nastavićemo naš rad u interesu svakog pojedinca u gradu”, rekao je Petrović.

On kaže da i dalje važi njegov poziv upućen svakom odborniku, te da će nastojati da prisustvuje svakoj sjednici lokalnog parlamenta.

U ime stranke SDS Semberija – Mićo Mićić, članice koalicije “Dogovor za Bijeljinu”, novinarima se obratio Predrag Jović, koji je rekao da je danas, zajedno sa gradonačelnikom i predsjednikom Skupštine grada, dogovoren termin sjednice i još jedan pripremni sastanak pred sjednicu Skupštine.

“Ako na tom sastanku ne uspijemo dogovoriti imena ići ćemo direktno na sjednicu Skupštine kada ćemo izabrati i sve skupštinske komisije”, rekao je Jović.

On očekuje da predstavnici političkih partija koalicije “Dogovor za Bijeljinu” održe sastanak sa gradonačelnikom jer, kako je rekao, žele da nastave rad na razvoju Bijeljine.

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .