NOVI GLAS

Novi odbornik u uređenju Bijeljine – Trg će uskoro krasiti moderna nadstrešnica!

Novi odbornici u Bijeljini još nisu ni sjeli u parlamentarne klupe, a neki od njih već su počeli da rješavaju konkretne probleme građana.

Mladi junoša bijeljinske politike, doskorašnji PDP-ovac, a odnedavno vedeta Stranke demokratske Srpske Semberija Mićo Mićić, Danijel Perić, odlučio je da skine okove “bijele kragne” i pozabavi se realnim problemima građana. 

Nakon što je anketirao građane na ključnom potezu od Om kafea do Lokal Landža, saznao je koji problemi tište Bijeljince, te je bez puno oklijevanja zasukao rukave i bacio se na njihovo rješavanje.

Mislite na male penzije, odlazak mladih, nezaposlenost, korupciju? Ovoga puta ipak je riječ o nečemu od suštinske važnosti, nečemu što mijenja život na bolje, takoreći “glavu čuva”. U bukvalnom smislu.

Naime, perspektivni mladi političar, koji je dobio povjerenje 2445 Semberaca, otkrio je u razgovoru sa građanima da će njihov život poboljšati – nadstrešnica! I to nadstrešnica ispod krošnji drveća, preko puta zgrade Gradske uprave, u samom centru grada, ni manje ni više nego na Gradskom trgu! Namjena : da štiti šahiste – penzinere u partijama po padavinama. 

Da ništa ne prepušta slučaju, Perić je potvrdio i fotografisanjem na licu mjesta, kao i dovođenjem stručnog lica na mjesto buduće nadstrešnice. To je garancija da će nadstrešnica na Gradskom trgu biti u potpunom skladu sa ostalim arhitektonskim elementima koji krase prostor koji nosi ime po srpskom kralju.

Tako će već od sljedeće sjednice lokalnog parlamenta početi sa realizacijom ideja o “Bijeljini, gradu budućnosti”. Jer, u toj svijetloj budućnosti u koju idemo, šahisti neće kisnuti! Ako idemo dalje u tom smjeru, stazom budućnosti, ostaje, doduše, akutni problem vjetra,  pa bi u nekim sljedećim akcijama šahisti mogli da dobiju i zaštitu od te vrste nepogode. Na primjer, jedna lijepa brvnara oko šahovske table u centru bi takođe dobro došla šahistima, a imala bi i nesumnjiv turistički potencijal. 

S druge strane, mora se pohvaliti politički aktivizam odbornika Perića. Kako je sam rekao, “ovo je jasna poruka da je prošlo vrijeme „starih“ političara koji poslije izbora prestanu sa radom i aktivnostima”, pa bi tako i drugi problemi građana mogli doći na red.

Do tada, ostaje nam da uživamo u nadstrešnici na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića, i čekamo šta je sljedeće čime će biti ukrašen glavni gradski trg – štenara, korito, zemunica, sušara…

UZORI

Prije nekoliko godina u Srbiji je pokazano kakav politički potencijal ima izgradnja nadstrešnice. Naime, nastrešnica, doduše, sa drugom svrhom, izgrađena u Bigrenici postala je medijska tema tih dana. I, da se ne lažemo, ostala je do danas najpoznatiji objekat u ovom selu kod Ćuprije.

 

Mladen Trbić

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .