NOVI GLAS

Bijeljina – Tradicionalno paljenje badnjaka ispred zgrade Gradske uprave

Ispred zgrade Gradske uprave u Bijeljini večeras je tradicionalno obavljeno nalaganje badnjaka u prisustvu brojnih građana, sveštenstva SPC i rukovodstva grada, a nalaganju badnjaka prethodile su večernje službe u svim hramovima.

Sveštenstvo Eparhije zvorničko-tuzlanske i rukovodstvo Grada poželjeli su građanima da u miru i ljubavi dočekaju praznik rođenja Bogomladenca, da im donese mudros i strpljenje, radost i sreću, ljubav i zadovoljstvo.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović poželio je građanima da u budućim danima žive srećnije, zadovoljnije prateći razvoj grada Bijeljine i cijele Republike Srpske.

“Neka nam ovaj sveti praznik rođenja Bogomladenca donese mudrost i strpljenje, da bismo očuvali i učvrstili neprolazne moralne i duhovne vrijednosti našeg naroda, koje upravljaju naša srca na pravdu, jedinstvo i dobra djela”, poručio je gradonačelnik Bijeljine.

Petrović je izrazio nadu da će se svaki naredni Božić sve radosnije dočekivati, u uzajamnoj slozi i ljubavi, te vjerujući narod pozdravio tradicionalnim pozdravom – Mir Božiji, Hristos se rodi!

Prilikom obilježavanja Badnje večeri u gradu su ispoštovane sve epidemiološke mjere, dovoljno rastojanje i obaveza nošenja maski.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI