NOVI GLAS

NoviGlas Bijeljina – Milovanović : “Gradonačelnik je od mene dobio žuti karton!” (VIDEO)

Na današnjoj konferenciji za novinare koalicije “Dogovor za Bijeljinu”, Miroslav Milovanović, predstavnik koalicije, rekao je da su njeni članovi dobili pojedinačne pozive od gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, zbog, kako je u pozivu navedeno, budućeg zajedničkog djelovanja u gradskom parlamentu. 

“Mi smo nakon tih poziva imali zvaničan sastanak koalicije, na kojem smo potvrdili naš prijašnji stav. To znači da naša koalicija i dalje funkcioniše tako što svi zvanični razgovori na bilo koju temu mogu da budu samo na nivou koalicije, nikako pojedinačnih političkih partija koje su članice koalicije. Znači, ništa iza zatvorenih vrata i u četiri oka”, rekao je Milovanović u prisustvu predstavnika političkih partija koje čine koaliciju. 

On je istakao da je koalicija obavijestila gradonačelnika o svom stavu o razgovorima, i svojim pprincipima djelovanja.

“Zamolili smo ga da sastanak u tom formatu održi danas u podne, za kada je inače bio predviđen sastanak po njegovom pozivu sa jednom od članica te koalicije. Nismo dobili nikakav zvanični poziv do prije desetak minuta, ali ga ja sada ne bih komentarisao”.  

Milovanović je ponovio da je poziv na sastanak sa gradonačelnikom prihvaćen, ali u onom formatu u kojem djeluje koalicije “Dogovor za Bijeljinu”, i to zbog, kako je naglasio, građana Bijeljine i Semberije, ali i zainteresovanosti da započete i planirane investicije u Bijeljini budu završene.

“Mi poštujemo izbor gradonačelnika i njegovih osam odbornika, ali isto tako očekujemo od njega da poštuje našu koaliciju koja broji 23 odbornika. U narednim danima očekujemo poziv gradonačelnika da razgovaramo, ali, ponavljam, taj razgovor sa naše strane može biti isključivo na nivou koalicije.” 

Milovanović je dodao da ne želi da komentariše odgovor koji je gradonačelnik uputio njemu kao predstavniku koalicije, ali je rekao da je koaliciju u tom odgovoru Petrović nazvao “interesnom grupom”.

“Što se mene lično tiče, on je dobio već “žuti karton”, jer ta vrsta diskusije sa njegove pozicije mislim da nije dolična. Ali, ne bih ja ulazio u dalju raspravu, zbog toga što ne želim da pokvarim ionako narušene odnose”, reako je Milovanović.

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .