NOVI GLAS

Nova saznanja o prostituciji u Šapcu – Djevojke mjesečno imale i do 400 mušterija!

Da su djevojke iz kafane “Luna PP zvezda” u Majuru kod Šapca bile prave seksualne robinje, svjedoči užasan podatak, koji je procurio iz istrage – imale su i do 400 klijenata mjesečno.

U “posjetu” su im dolazili mahom biznismeni, zbog čega mnogi Šapčani ovih dana, navodno, ne spavaju dobro, strepeći da li će ih iz policije pozvati na saslušanje.

U noći između petka i subote, u “Lunu” (bivšu “Zlatnu gredu”) upali su pripadnici jedinice Uprave kriminalističke policije iz Beograda i “na djelu” zatekli četiri djevojke starosti 18 do 25 godina sa trojicom klijenata. Akcijom je rukovodilo Više javno tužilaštvo u Šapcu, koje je u saradnji sa ovdašnjom Policijskom upravom, više od dva mjeseca istraživalo slučaj.

Uhapšeni su vlasnik objekta Velimir G. (57), njegova supruga Estera G. (49), inače državljanka Rumunije i njihov pomagač N. O. (41) iz Vladimiraca. Svima se na teret stavlja krivičnio djelo trgovina ljudima, za koje je zaprećena kazna od pet do 12 godina zatvora.

– Na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom svo troje branilo se ćutanjem, nakon čega im je određen pritvor – kaže, za “Novosti”, Zoran Obradović, viši javni tužilac u Šapcu. – Tužilaštvo je u saradnji sa ovdašnjom policijom realizovalo hapšenje osumnjičenih, ali značajnu pomoć je pružila i UKP.

Zasad nije poznat identitet osoba zatečenih sa djevojkama, ni šta su ispričali u policiji.

Po svoj prilici, oni bi mogli da posluže kao takozvani dobri svjedoci, koje istražitelji poštede krivičnog gonjenja u zamjenu za dragocjene informacije.

– U “Luni” se čekalo na red, a od kada su uvedene zabrane rada zbog korone, dolazili su samo oni koji bi se najavili vlasnicima. Dvije trećine klijenata se stalno vraćalo, a bilo je i onih koji bi se zaljubili, jer su “prodavačice ljubavi” zaista prave ljepotice – priča sagovornik iz istrage, koji insistira na anonimnosti.

Tarifa za pola sata seksualnih usluga iznosila je 70 evra, a za sat 100 evra. Svraćali su i mnogi Majurci, koji su navodno, odvajali od usta samo da bi jednom mjesečno mogli da vide svoje miljenice. Nije rijetkost da su šabački preduzetnici tamo odvodili poslovne partnere iz zemlje i inostranstva da ih “časte” nakon sklopljenih ugovora.

– Da su djevojke bile robinje uopšte nije pitanje, ako se zna da su imale od pet do sedam posjeta u toku dana – kaže sagovornik. – Stotine ljudi prolazilo je mjesečno kroz postelju samo jedne djevojke. Užasno je kada imate kćerku tih godina, pa vidite šta su ove mlade žene pretrpjele.

 

(novosti.rs)

POSTANIMO PRIJATELJI