NOVI GLAS

Bacio bombu na kuću u naselju – Muškarac optužen za izazivanje opšte opasnosti

Opštinski sud u Bosanskoj Krupi potvrdio je optužnicu protiv Aldina Demirovića (35) koji je u junu ove godine bacio ručnu bombu na porodičnu kuću u naseljenom mjestu.

Optužnica tereti Demirovića za izazivanje opšte opsasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

– Optuženom Demiroviću je na teret stavljeno da je u popodnevnim satima 16. juna ove godine u Bosanskoj Krupi, bacio ručnu bombu ispred kuće osobe s kojim ima nerješene imovinske odnose, a koja se nalazi u gusto naseljenom gradskom naselju. Usljed eksplozije bombe došlo je do materijalne štete na tri vozila, kao i na kućama i poslovnim objektima u neposrednoj blizini mjesta eksplozije – navodi se u optužnici.

Provjerom kroz evidencije, Tužilaštvo je utvrdilo da je Demiroviću u 2019. godini sudskom presudom izrečena uslovna presuda kojom je određeno da mu se zbog nasilničkog ponašanja izriče kazna zatvora u od tri mjeseca, a koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo. S obzirom na to da je navedena krivična djela optuženi Demirović počinio u vrijeme uslovne presude, Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je optužnicom predložilo opoziv predmetne presude.

– Osnovanost predmetne optužnice je potvrđena brojnim materijalnim dokazima, a prvenstveno nalazom i mišljenjem provedenog mehanoskopskog vještačenja – saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva u Bihaću.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivici kod Opštinskog suda u Bosanskoj Krupi.

 

 

 

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI