NOVI GLAS

Starleti prijeti pet godina zatvora – Tijana Ajfon i prijateljice po 500 evra naplaćivale seksualne usluge

Protiv Tijane Maksimović (28), poznatije kao Tijana Ajfon, podignuta je optužnica zbog sumnje da je organizovala dvije djevojke iz Beograda da zajedno pružaju seksualne usluge na privatnoj žurci u blizini Bijeljine, potvrđeno je za Srpskainfo.

Optužnicu protiv Tijane Ajfon podiglo je Tužilaštvo BiH, a ona se sumnjiči za krivično djelo Međunarodno navođenje na prostituciju.

U Tužilaštvu BiH su rekli da Maksimovićevu optužnica tereti da je, krajem maja ove godine, podsticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G.S. i S.P, da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju s njom u BiH, na područje Bijeljine, te da na privatnoj zabavi pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 evra.

Dolazak u BiH

Kako se navodi u optužnici, optužena je, zajedno s navedenim osobama, 27. maja, tokom trajanja pandemije kovid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko vodene granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te uhapsili prisutne.

– Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično djelo Međunarodno navođenje na prostituciju – pojasnili su u Tužilaštvu BiH.

Prema odredbama zakona, za ovo krivično djelo Tijani Ajfon prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Vikendica

Podsjetimo, pripadnici MUP Srpske krajem maja ove godine došli su do informacija da se u jednoj privatnoj vikendici na području Suhog Polja kod Bijeljine organizuje proslava sa sumnjivim osobama.
Policija je zatim upala u vikendicu, gdje je zatečeno čak 35 osoba. Većina ih je uhapšena. Među tim osobama bio je veliki broj kriminalaca, koji su policajcima bili poznati godinama po raznim krivičnim djelima. Tu su zatečene i Tijana Maksimović i njene dvije prijateljice.

Upravo je Tijana Ajfon označena kao jedan od organizatora ove kokainske žurke.
Prilikom pretresa i hapšenja policija je pronašla 14 paketića sa 46 grama kokaina, devet komada medicinske droge, devet pištolja raznog kalibra, jedan gasni pištolj, tri pancira i više od 20.000 maraka u raznim valutama.

Opasne osobe

Među uhapšenima bilo je veoma opasnih osoba, a neke od njih su povezivane i sa škaljarskim klanom. Osim toga, bilo je osoba koje iza sebe imaju više pravosnažnih presuda za razna teška krivična djela, ali i pojedini biznismeni.

Nakon hapšenja jedino je Tijani Ajfon određen pritvor, a svi ostali su pušteni da se u nastavku predmeta brane sa slobode.

Nakon samo 15 dana policija je nastavila ovu akciju. Uhapšeno je još 12 osoba koje su se dovodile u vezu sa ovom žurkom i osobama koje su tu prisustvovale.

I ovaj put tu su se nalazile osobe koje su odranije poznate po brojnim krivičnim djelima, a jedan je odslužio kaznu za ubistvo.

Među uhapšenima na kokainskoj žurci bio je i jedan od najpoznatijih sudija sa ovih prostora Slovenac Slavko Vinčić. On je tom prilikom ispitan u policiji, ali je ubrzo pušten.

Vinčić je sudija sa značkom UEFA, a nakon privođenja izjavio je da je poslije sastanka s poslovnim partnerima pozvan na jedan ranč da proslave.

– Bilo je četrdesetak ljudi, skoro nikog od njih nisam poznavao. Poslije policijske racije odvedeni smo na informativni razgovor, gdje sam objasnio da uopšte ne znam te ljude. Nakon toga su me pustili tako da sam mogao da se vratim u Sloveniju – rekao je Vinčić.

Zanimljivo je da ovo hapšenje nije uticalo na karijeru Vinčića. On je u srijedu uveče sudio meč Lige šampiona između Atletiko Madrida i moskovske Lokomotive.

Vinčić je ove sezone dijelio pravdu i na mečevima Lige šampiona Genk – Liverpul, Mančester siti – Šahtjor i Briž – Galatasaraj.

 

 

 

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI