NOVI GLAS

Semberci ogorčeni novom epizodom serije “Urgentni centar” : “Ovo je strašno” (VIDEO)

Serija „Urgentni centar“, koja se emituje već treću sezonu, stekla  je veliku popularnost i sa ove strane Drine. Međutim, posljednja epizoda, čija se radnja odvijala u Semberiji, izazvala je ogorčenje Semberaca i negativne komentare na društvenim mrežama.

Naime, epizoda prati ljekara koji dolazi u sembersko selo Golo Brdo. Negativne komentare izazvao je, između ostalog, i način na koji je ovaj kraj predstavljen.

Golo Brdo, ravničarsko selo svega deset minuta udaljeno od centra grada, predstavljeno je skoro kao planinsko mjesto, udaljeno od civilizacije, bez struje. Žene, pa čak i mlade djevojke, nose marame, a WIFI je, kako kažu u seriji, “misaona imenica”.

Golo Brdo na beogradski način

Bijeljinci su izrazili zamjerke i na samu radnju serije u kojoj se insinuira čak i na postojanje incesta između oca i kćerke. Odmah nakon emitovanja serije, Bijeljinci su dijelili youtube link sa najnovijom epizodom uz salvu negativnih komentara.

„Ovo što su prikazali nije ni blizu našeg naroda, a ni zdravstvenog sektora. Naselje koje pominju, Golo Brdo, nije vidjelo brda, a od grada je udaljeno svega 10-ak minuta. Strašno je da Beograd ovako prikaže našeg domaćina i Semberca“ komentar je na društvenim mrežama jedne naše sugrađanke.

“Prosječno” sembersko domaćinstvo

„Neprijatno sam iznenađena. Ne znam šta su htjeli da postignu, ali kao da je snimana u Azerbejdžanu”, još jedan je od komentara.

„Pa ovo je smiješno. Ajde to što nas posmatraju kao da smo zaspali u 17. vijeku, ali da se scenaristi nisu mogli potruditi ni toliko da saznaju kako izgleda mjesto gdje se radnja odvija, pa to je cirkus. To što ima “brdo” u nazivu, ne znači da je brdo, ali to je najbolji dokaz da je, pored naivnih dijaloga i sve ostalo napisano navrat-nanos”, kaže jedan naš sugrađanin.

Semberka

Da li ste vi pogledali posljednju epizodu? Šta vi mislite?

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .